Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Meditatie poate sa ii ajute pe bolnavii de cancer

Un program din Statele Unite, utilizat in Europa pentru tratarea anxietatii si a depresiei, a inceput sa fie propus de tot mai multi medici pentru pacientii care sufera de diverse tipuri de cancer.
Vindecarea in prezenta “constiintei depline” este o abordare terapeutica de acum recunoscuta si tot mai practicata in lumea intreaga incepand din anii ’80.Tehnica se bazeaza pe meditatie, inspirata in special de filosofia budista si asociata cu o serie de exercitii fizice, precum yoga.

O cercetare americana a indicat faptul ca prin implementarea programului de reducerea a stresului prin tehnica constiintei depline, jumatate dintre femeile studiate au resimtit beneficiile asupra tensiunii arteriale si a ritmului cardiac, potrivit mediafax.ro.

“Rezultatele depind de exemplu de intensitatea simptomelor, de motivatia si de varsta pacientilor. Indiferent de ce va urma, aceste baze stiintifice au adus rigoare demersului nostru. In urma cu cativa ani, nu se putea propune bolnavilor de cancer tehnica meditatiei in cadrul unui tratament autorizat. Parea putin cam folcloric. De acum insa avem argumente”, a declarat Marion Barrault, psiholog la Institutul oncologic Bergonié din Bordeaux.

Preluare dupa http://www.9am.ro

Lasati un raspuns