Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Liturghia Darurilor înainte Sfinţite şi Taina Sfântului Maslu în Protoieria Herăşti

Pe 9 martie 2012, la Sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia, preoţii din cadru Cercului pastoral „Herăşti’, Protoieria Herăşti au săvârşit Liturghia darurilor înainte sfinţite şi Taina Sfântului Maslu în biserica parohiei Dobreni, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.
În cuvântul de învăţătură, părintele Antonescu Nicolae a explicat credincioşilor prezenţi rânduiala specială ce se săvârşeşte la Sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, precum şi rolul pe care îl are Taina Sfântului Maslu în tămăduirea sufletească şi trupească a celor bolnavi.
De asemenea, Pr. Prof. Adrian Dima, secretarul Protoieriei Herăşti şi gazda cercului pastoral, a rostit un cuvânt de îndemn celor prezenţi, în care a insistat asupra importanţei participării active a credincioşilor la viaţa Bisericii, asupra păstrării unei legături constante cu preotul care îi păstoreşte şi mai ales asupra educării generaţiei tinere pe calea dreptei credinţe.

La finalul slujbei, preoţii prezenţi au discutat de asemenea mai multe probleme administrative, liturgice şi pastoral-misionare cu care s-au confruntat în cadrul activităţii parohiale.

Preluare dupa http://www.basilica.ro

Lasati un raspuns