Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Superstiţii legate de marţi, 13

Superstiţii legate de marţi, 13

De ce ne temem de zilele de marţi, care cad în data de 13? Iată câteva superstiţii legate de aceste zile.

Marţi, 13, este una dintre cele mai temute zile pentru persoanele superstiţioase, din două motive: marţi aduce trei ceasuri rele, iar cifra 13 aduce ghinion.

13 este considerată cifră pentru că la Cina cea de taină au stat la masă 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat.

Numărul 13 este, în Tarot cartea denumită Moartea XIII, o arcană majoră care conţine un avertisment negativ. Adesea, vedem într-un film, în momentul culminant, un magician care întoarce o carte şi aproape de fiecare dată este Moartea XIII.

Nu pentru că ar anunta neapărat o crimă, un deces sau alte evenimente tragice, ci pentru că imaginea conţinută pe această carte dă fiori.

În multe ţări 13 este evitat pentru a desemna numărul străzii, al etajului, al apartamentului, al casei etc, preferându-se varianta 12 bis.

Se spune că dacă numele tău e format din 13 litere ai Norocul Diavolului. Mulţi criminali în serie au nume din 13 litere: Jack The Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy şi Albert de Salvo.

Lasati un raspuns