Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

5 retete de paste de post

Retetele noastre de paste de post sunt atent alese atat pentru a-ti impaca poftele, cat si pentru a-ti incanta gusturile. Va oferim 5 sugestii de preparare a pastelor in perioada postului.
Paste cu nuci si usturoi
O reteta delicioasa de paste cu nuci si usturoi
O reteta deosebita pe care am pregatit-o pornind de la provocarea pe care a lansat-o Furnicuta Boscodina. Am tot dezbatut ce sa gatim, alegerea nu a fost usoara, dar pana la urma am obtinut o reteta delicioasa, care, desi nu este saraca in calorii, are alte puncte forte. Stim bine ca nucile sunt un aliment important, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin, asa ca nu trebuie sa le excludem dintr-o dieta echilibrata. La fel, pastele integrale au fibre si ne ofera energie pentru un timp indelungat, datorita indicelui glicemic mai mic.

Ingrediente:

200 g paste integrale Paste cu nuci si usturoi. Reteta paste cu nuci si usturoi
100 g nuci
6 – 7 linguri ulei de masline (am folosit unul cu usturoi, ca sa se potriveasca cu provocarea 🙂 )
7 – 8 catei de usturoi
40 g parmezan
1 legatura patrunjel
sare, piper

Mod de preparare:

Punem la fiert o cantitate mare de apa, cu putina sare in care vom fierbe pastele conform timpilor indicati, pentru a le obtine al-dente. In acest fel amidonul continut in paste nu se gelatinizeaza si va fi eliberat lent, evitand astfel cresterea rapida a glicemiei.Curatam usturoiul, si il punem la calit in 3 linguri de ulei. Cum unii catei erau mai mari, am preferat sa ii tai pe jumatate, ca sa se gateasca uniform. Din cand in cand adaugam putina apa peste usturoi, punem capacul si ii lasam sa fiarba pana se inmoaie. Jumatate din cantitatea de nuci o maruntim in tocatoriar pe restul le dam la cuptor 5 minute, pana incep sa miroasa frumos 🙂
Cand usturoiul este facut, pastram cativa catei pentru decor, iar pe restul ii zbrobim cu o furculita. Incingem restul de ulei, adaugam piureul de usturoi si nucile macinate. Calim cateva minute, adaugand si apa daca sosul devine prea uscat. Nucile ramase le taiem grosier si le adaugam peste sos, impreuna cu usturoiul ramas si patrunjelul tocat. Potrivim de sare si piper, amestecam toate ingredientele, adaugam pastele scurse si oprim focul.
Servim cu parmezan razuit acest deliciu cu nuci si usturoi, care are aproximativ 200 calorii la 100 de grame.

Sursa: furnicuti.blogspot.com

Reteta de tortellini cu sos de ardei

Ingrediente:

250 g tortellini
3-4 ardei capia
2 catei de usturoi
2 linguri ulei
sare
piper
busuioc

Mod de preparare:

Ardeii se spala, curata de seminte, se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare, timp de 10 minute. Se scurg apoi de apa si se paseaza cu blenderul, pana se obtine un piure uniform.
Usturoiul taiat feliute, se caleste in ulei, apoi se adauga piure-ul de ardei. Se potriveste gustul cu sare, piper si busuioc. Se amesteca si se mai lasa pe foc 4-5 minute. Tortellini se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute, se scurg de apa si se adauga in sosul preparat. Se servesc in stare calda. Se pot servi cu parmezan sau cascaval ras deasupra.
Delicios!

Sursa: truedelights.wordpress.com

Reteta de paste cu legume

Ingrediente:

1 pachet paste Paste cu legume
400 g legume mexicane
2 linguri faina
3 linguri ulei
250 mililitri apa
1 lingurita vegeta
sare

Mod de preparare:

Se fierb mai intai legumele mexicane cu sare. Facem apoi un rantas din ulei, faina si apa, la care mai adaugam vegeta si piper. Dupa ce sunt fierte legumele, le scurgem si le amestecam cu acel rantas. Daca consistenta e prea groasa, mai subtiem cu putina apa. Mai condimentam daca e nevoie cu sare si piper. Punem pastele la fiert in apa cu sare si le lasam 10minute. Se scurg pastele si se amesteca cu sosul.

Sursa: bucatarie-usoara.blogspot.com

Paste cu ciuperci si busuioc

Ingrediente:

250 gr spaghete
250 gr ciuperci
2-3 catei de usturoi
1 mana de frunze de busuioc (am folosit congelate)
1 lingura de ulei
2 linguri de ulei de masline extra virgin
sare
piper

Mod de preparare:

Se pun spaghetele la fiert in apa cu sare.
Se scot cand sunt fierte al dente si se clatesc cu apa rece daca e nevoie.
Pana fierb spaghetele se feliaza ciuperciile si usturioul.
Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga uleiul.
Se adauga feliile de ciuperci si se calesc.
Cand s-au rumenit, se adauga usturoiul si se mai caleste un minut.
Se adauga spaghetele si se amesteca pana se incalzesc.
Se adauga busuiocul taiat si uleiul de masline, se amesteca si se opreste focul.
Se serveste imediat, de preferat pe farfurii incalzite la cuptorul cu microunde.

Pofta buna!

Paste cu rosii si busuioc

Ingrediente:

rosii
usturoi
busuioc
sare
piper
spaghete

Mod de preparare:

Se prepara in 10-15 minute si am facut asa: am pus spaghetti la fiert, nu mai intru in detalii ca banuiesc ca stim toti asta, doar sa nu le fierbeti prea tare ca se chifligesc. Apoi intr-o tigaie cu putin ulei de masline am incalzit putin o rosie taiata cubulete, 2-3 catei de usturoi tocati marunt si cateva frunze de busuioc de asemeni tocat+sare si piper dupa gust.
Dureaza doar 1-2 minute, de aceea e bine sa va sincronizati cu pastele in asa fel incat ele sa fie gata cand acest “sos” s-a gatit.
Apoi am varsat pastele scurse in tigaie peste rosii si am amestecat bine, dar cu grija sa nu le faram.
Am aranjat intr-o farfurie, am mai presarat putin piper si am ornat cu cateva frunze busuioc proaspat.
Pofta mare si o zi minunata!

Sursa: foodquicklygood.blogspot.com

Preluare dupa http://delly.garbo.ro

Lasati un raspuns