Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

La Falciano, lângă Napoli, legea le interzice localnicilor să moară

Giulio Cesare Fava, primarul unui mic orăşel de lângă Napoli – Falciano del Massico, le-a interzis concetăţenilor săi să moară, printr-un decret oficial emis pe 5 martie.
“Este interzis locuitorilor să treacă la cele veşnice”- se poate citi în decretul emis de edilul oraşului şi destinat celor 4000 de locuitori.
Decizia primarului a survenit în urma unei dispute cu oraşul vecin, Carinola, care gestionează cimitirul comun. Autorităţile vecine nu au repartizat nicio porţiune de teren locuitorilor din Falciano, care au rămas fără locuri de veci.

Primarul Fava a realizat mai demult un proiect pentru construcţia unui nou cimitir, dar nu a reuşit să obţină toate autorizaţiile necesare. Tocmai de aceea, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei  în care se află cetăţenii din Falciano, le-a interzis acestora să-şi dea obştescul sfârşit.

Potrivit cotidianului “La Stampa”, doi locuitori “au încălcat” deja legea şi au trecut la cele veşnice, în ciuda eforturilor comunităţii de a respecta ordonanţa primarului.

Preluare dupa http://www.gazetaromaneasca.com

Lasati un raspuns