Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Masa de Paște va fi mai scumpă cu cel puțin 50 de lei față de 2011

O masă modestă de Paște costă, anul acesta, în jur de 300 de lei, cu cel puțin 50 de lei mai mult comparativ cu anul trecut. Prețurile sunt mai mari acum și la miei și la legume și fructe. Să nu uităm desigur de ouă.
Ouăle, legumele şi fructele (proaspete și în conserve) s-au scumpit cel mai mult în luna februarie comparativ cu luna anterioară, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică (INS). Mai exact, luna trecută prețurile la ouă au fost cu 12,7% mai mari decât în ianuarie 2012, în timp ce cartofii s-au scumpit cu 5,72%. În ceea ce privește categoria de legume și conserve de legume, indicele prețurilor de consum a crescut cu 5,77% în februarie.Singurul produs alimentar care a înregistrat o scădere a prețurilor practicate în februarie comparativ cu ianuarie este mierea, care s-a ieftinit cu 0,23%. Prețurile generale de consum au crescut cu 0,64% în februarie 2012 față de ianuarie 2012, avansul fiind de 2,59% comparativ cu nivelul înregistrat în aceeași lună a anului precedent.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, creșterile sunt însă mult mai mari. Ouăle s-au scumpit cu 20%, iar prețurile legumelor s-au dublat sau chiar triplat.

Sursa: capital.ro

Preluare dupa http://www.business-forum.ro

Lasati un raspuns