Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Peste jumatate dintre oraseni obisnuiesc sa tina post

Peste jumatate dintre oraseni obisnuiesc sa tina post (55,8%), arata un studiu recent. Procentul creste in functie de varsta.
Astfel, daca numai 41,0% dintre cei cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 25 ani intra in categoria celor care postesc, atunci cand ne referim la cei cei care au peste 56 ani, procentul creste pana la 66%.
De asemenea, trebuie precizat faptul ca postul nu este tinut numai pentru „curatarea sufleteasca” ci si pentru „detoxifierea organismului”.
Acest aspect este ilustrat de faptul ca 52,1% dintre respondentii care tin post fac acest lucru atat din convingeri religioase, cat si din motive de sanatate, 37,5% numai din convingeri religioase, iar 10,4% deoarece este benefic pentru sanatate.

In ceea ce priveste alimentele consumate in perioadele de post, in topul primelor cinci categorii de produse consumate frecvent se afla:
– fructe proaspete (96,1%),
– mancare gatita (93,5%),
– legume – proaspete si uscate (90,9%),
– masline (71,8%),
– legume conservate (67,7%).

Studiul a fost realizat de catre Mednet Marketing Research Center in perioada 15 – 29 Februarie 2012 pe un esantion reprezentativ. Au fost intervievate telefonic 1000 de persoane din mediul urban cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 70 ani.

Preluare dupa http://www.9am.ro

Lasati un raspuns