Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

PS Ignatie Muresanul, in vizita pastorala printre romanii ortodocsi din Scotia

Sambata, 17 martie, comunitatea romaneasca din Edinburgh l-a avut ca oaspete pe arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, Preasfintitul Ignatie Muresanul. Liturghia arhiereasca oficiata cu aceasta ocazie a fost gazduita cu generozitate de biserica Parohiei „The Good Shepherd” din Murrayfield. Impreuna cu PS Ignatie au slujit parintele Marcel Oprisan, parohul Bisericii romanesti din Glasgow, si parintele Ioan Florin, preot misionar in cadrul aceleiasi parohii.
In predica rostita la sfarsitul liturghiei, PS Ignatie a adresat felicitari celor doi preoti si a multumit credinciosilor prezenti pentru implicarea activa in viata Bisericii din diaspora, adresandu-le indemnul de a raspunde chemarii Mantuitorului si de a continua sa-si marturiseasca credinta prin cuvant si prin fapta, nu doar prin prezenta in biserica, ci mai ales in „liturghia de dupa liturghie”. De asemenea, PS Ignatie a multumit d-lui dr. Mihai Delcea, seful Biroului consular din Edinburgh, pentru intregul sprijin pe care il acorda comunitatii romanesti si in mod special pentru sustinerea eforturilor Bisericii Ortodoxe Romane din Scotia in vederea obtinerii unui lacas de cult in capitala Scotiei. In cuvantul de raspuns, d-l Mihai Delcea a subliniat excelentele raporturi de colaborare cu reprezentantii Bisericii, exprimandu-si speranta ca viitoarea vizita arhiereasca in capitala Scotiei va fi gazduita intr-o biserica a comunitatii romanesti.
In continuarea vizitei pastorale, PS Ignatie s-a aflat sambata si duminica la Aberdeen, unde a participat la hramul bisericii romanesti, iar luni si marti a vizitat manastirea romaneasca din Insula Mull si a slujit vecernia si sfanta liturghie a darurilor mai inainte sfintite in biserica parohiei Glasgow.

Lasati un raspuns