Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Psihologia laica vs. psihologia crestina

In psihologia laica te tragi singur de guler in sus, pentru ca ti se spune: “Tu esti bun in tine insuti, dar ai fost conditionat de mediu, si de asta ai devenit rau. Cauta in tine insuti resursele si ajutorul si te vei ridica din mocirla”.
Dar atunci cand cauti ajutorul in tine insuti, te prabusesti, pentru ca nu ai nimic in interior, esti gol, GOL, GOL. Sau… il ai pe cel sau Cel care te umple: satana sau Cristos.
In psihologia crestina se spune: “Tu esti rau intrinsec, esti rau in tine insuti si ai nevoie de ajutor din afara”. Biblia spune: “In pacat m-a zamislit mama mea”
De asta ai nevoie de ALTCINEVA, din afara sistemului nostru spatiu-timp, ai nevoie de Cristos sa te ridice in sus.

Progresul civilizatiei nu l-a facut pe om mai bun, ci omul este la fel de rau ca acum 100 de ani, 500 de ani sau 3000 de ani. Tehnologia sau stiinta nu pot sub nicio forma sa schimbe sufletul omului, ci doar Duhul lui Dumnezeu, Duhul lui Cristos poate sa ne faca “dupa chipul si asemanarea Lui”.

Doar intalnirea coplesitoare cu Cel Prea Inalt il schimba pe om din temelii.
Am vazut criminali schimbati si transformati intr-un mod incredibil, curvari, hoti, mincinosi, alcoolici deveniti sfinti in viata.
Am vazut oameni noi, fapturi noi, create de Duhul Sfant, oameni dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, care au fost candva dupa chipul si asemanarea celui rau…

“Caci, daca este cineva IN CRISTOS, este o faptura noua.
Cele vechi s-au dus, iata ca toate lucrurile s-au facut noi.”

Preluare dupa http://ioanciobota.wordpress.com

Lasati un raspuns