Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Expe Vietnam 2012 – aventurile primelor 4 zile

Întâlnirea echipei a avut loc pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, de unde a urmat zborul spre Hanoi, capitala Vietnamului, unde speologii români s-au întîlnit cu colegii de echipă francezi. Cu câteva încurcături legate de bagaje şi de orar, care au necesitat schimbări de program în ultimul moment, echipa de spelogi-scafandri a reuşit totuşi să ajungă în oraşul Cao Bang, la 280 km depărtare de Hanoi.
Încă un drum de 30 km prin peisajul carstic tropical şi expediţionarii au ajuns la locul primei tabere: satul Thang Hen, aşezat în apropierea unui lac cu acelaşi nume.

Încă din prima zi au fost descoperite, în apropierea lacului, o peşteră şi un aven.

În ziua de 8 martie 2012, echipa a început cercetarea peşterii de lângă lacul Thang Hen; peştera a fost explorată pe o lungime de 200 m, până la un sifon (galerie inundată), cercetat de scafandri, dar cu dificultate, din cauza vizibilităţii foarte reduse.

Condiţiile de mers prin junglă sunt dificile, din cauza vegetaţiei luxuriante – prin care, în multe locuri, exploratorii trebuie să-şi croiască drum cu maceta – şia solului argilos îmbibat cu apă.

Un număr impresionant de peşteri şi alte fenomene carstice au fost deja descoperite în jurul taberei şi al lacului. Unul dintre acestea este un aven adânc de 100 m, pe care echipa l-a explorat şi cartat; altul este o peşteră lungă de 1 km, care s-a dovedit a fi o traversare a muntelui dintr-o parte în alta şi pe care speologii au topografiat-o parţial pe 200 m.

Amănunte suplimentare pe cele 3 site-uri ale expediţiei:

www.ro.expe-laos.com
www.expe-laos.com
www.en.expe-laos.com

şi pe blog-ul expediţiei:

http://expevietnam.wordpress.com
Urmăreşte pas cu pas aventura Expe Vietnam 2012. Pe Descopera.ro te ţinem la curent cu locurile pe care le exploreaza şi experienţele prin care trece echipa de spelogi-scafandri plecată în Vietnam

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns