Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum afectează sindromul zombi copiii din Uganda

O boală misterioasă care inhibă abilitatea de a recunoaşte pericolul face tot mai multe victime în rândul copiilor din Uganda.
Nancy Lamwaka este unul dintre copiii care suferă de afecţiunea numită zombi şi are vânătăi pe tot corpul, deoarece nu poate recunoaşte pericolul.
În fiecare dimineaţă, mama fetei o leagă de un copac, susţinând că acesta este singurul mod în care îşi poate ţine fiica sub control astfel încât ea să nu îşi facă singură rău.
La 12 ani, Nancy nu mai poate vorbi, are des convulsii, iar atunci când este lăsată nesupravegheată riscă să se rătăcească.

Copiii din Uganda, afectati de “boala zombi”

Nancy suferă de această boală de opt ani, are crize de cinci ori pe zi, iar sănătatea ei se deteriorează pe zi ce trece. “Sindromul zombi” este întâlnit în rândul a peste 3.000 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani, potrivit datelor autorităţilor din Uganda. În ultimii trei ani, în jur de 200 de copii au murit din cauza acestei boli misterioase.

Sindromul a fost descoperit în anul 1962, în Tanzania. Deşi au trecut 50 de ani de la identificarea bolii, oamenii de ştiinţă din domeniul medical nu au putut descoperi un tratament împotriva acesteia. Există doar o teorie potrivit căreia musca ţeţe ar putea transmite prin înţepătură un parazit copiilor.

Preluare dupa http://www.apropo.ro

Lasati un raspuns