Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Rusia: Patriarhul Kirill condamna “blasfemia” trupei feministe punk Pussy Riot

Patriarhul ortodox rus Kirill a condamnat, sambata, manifestatia “blasfematoare” a trupei feministe de punk-rock Pussy Riot, care a cantat un cantec anti-Putin in catedrala Hristos Mantuitorul, cea mai mare biserica din Moscova, relateaza AFP. Membrele trupei risca sapte ani de inchisoare.
Patriarhul rus i-a criticat totodata si pe aparatorii trupei Pussy Riot, care “justifica aceasta blasfemie, o minimalizeaza si incearca sa o prezinte ca pe o gluma amuzanta”, potrivit unui comunicat postat pe site-ului oficial al Patriarhiei.“Este deplorabil si mi se rupe sufletul ca exista printre acesti oameni persoane care se considera drept ortodoxe”, a mai spus el.

La 21 februarie, cinci membre ale trupei punk Pussy Riot, purtand cagule colorate ce le acopereau fetele, au cantat in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova un cantec intitulat “Rugaciune punk”, impotriva premierului Vladimir Putin, care a castigat recent alegerile prezidentiale.

Agentii de securitate au intervenit, dar acestea au reusit sa fuga. Cateva zile mai tarziu, politia a retinut mai multe presupuse membre ale grupului.

Doua femei se afla in prezent in arest preventiv si risca pana la sapte ani de inchisoare pentru huliganism.

Acest caz a divizat opinia publica din Rusia, unde aproape 70% din populatie se declara crestin-ortodoxa, mai multi lideri religiosi cerand ca punkistele sa fie aspru pedepsite. In schimb, unii considera pedeapsa riscata de acestea prea severa, cele doua militante arestate avand copii de varste mici.

http://www.youtube.com/watch?v=5bPH7rdeWSE

Preluare dupa http://www.hotnews.ro

Lasati un raspuns