Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Citeşte în cafea cum va fi vremea

Un truc dezvăluit într-o revistă dedicată pasionaţilor de camping ne învaţă cum putem afla starea vremii citind într-o ceaşcă de cafea.
Ştiaţi că ceaşca de cafea de dimineaţă poate ajuta la determinarea condiţiilor meteo ? Este un truc folosit de excursionişti, care poate fi extrem de folositor atunci când vă programaţi o ieşire în aer liber şi nu aveţi acces la o prognoză meteo: turnaţi cafeaua în ceaşcă şi urmăriţi cu atenţie deplasarea bulelor de aer (ale spumei).
“Dacă bulele se adună în centru, eşti într-o zonă de presiune atmosferică ridicată, care face suprafaţa cafelei să fie convexă (mai înaltă spre centru). Deoarece bulele sunt în mare parte aer, ele vor migra către cel mai înalt punct şi înseamnă că va fi o zi frumoasă. Dacă bulele se vor deplasa către marginile interioare ale cănii înseamnă că presiunea atmosferică este scăzută, ceea ce face suprafaţa lichidului în cană să fie concavă şi înseamnă ca există posibilitatea unei ploi. Trebuie reţinut că trebuie să fie o cafea tare, măcinată, pentru a avea ulei suficient să lucreze, iar cana să aibă pereţii drepţi”, este descrierea oferită de publicaţia Backpacker Magazine.

Preluare dupa http://www.apropo.ro

Lasati un raspuns