Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Comuniune în comunitate, la parohia Buhalniţa, prot. Ceahlău

Parohia Buhalniţa, Protopopiatul Ceahlău, organizează în fiecare duminică din Postul Mare o agapă frăţească la care participă toţi credincioşii care asistă mai întâi la Sfânta Liturghie. Masa este oferită prin rotaţie în aşezământul social filantropic de câte un grup de credincioşi.
“După ce enoriaşii noştri se hrănesc în timpul Sfintei Liturghii din Hristos-Cuvântul, rămânem împreună aproape 200 de persoane la această masă a iubirii. Pentru unii este şi o formă de smerenie. Ei rămân la această masă nu pentru că nu ar avea ce să mănânce acasă, ci pentru că foarte mulţi dintre ei sunt bătrâni, dar mai ales sunt singuri. În timpul acestei agape se hrăneşte atât trupul cât şi sufletul, mai ales dacă există comuniune, care se naşte doar în comunitatea Bisericii. Inima este mai bună şi mai voioasă când oamenii, unii veniţi de la distanţe foarte mari la biserică, se întorc desăvârşiţi, hrăniţi trupeşte şi sufleteşte”, a explicat pr. paroh Cristian Vasile Dăscălescu.

Agapele frăţeşti de la parohia Buhalniţa sunt organizate atât în Postul Mare, cât şi în marile sărbători de peste an.

“În timpul Postului Mare aceste agape au o lumină aparte pentru că vin mai mulţi credincioşi la biserică, mulţi dintre ei postind aspru în timpul săptămânii. Această iniţiativă este o expresie a iubirii dar şi a grijii faţă de cei singuri şi nevoiaşi”, a mai spus pr. paroh Cristian Vasile Dăscălescu.

Preluare dupa http://www.basilica.ro

Lasati un raspuns