Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Beneficiile postului asupra sanatatii noastre

Aceasta practica religioasa veche este cu adevarat benefica pentru organismul nostru. Descopera cele 7 beneficii ale postului.
In mod normal organismul are capacitatea de a se detoxifia singur, insa o dieta bogata in carne si slaba in legume si fructe ingreuneaza aceasta functie naturala a lui. Atunci cand exista un astfel de dezechilibru, reziduriile se acumuleaza in organism, putrezesc si devin surse ale bolilor ucigase precum cancerul.
Tocmai de aceea postul, echivalentul unei diete bazate pe legume, fructe, seminte etc., este benefic pentru intreg organismul pentru ca are rolul de a-l detoxifia. Astfel, cu ajutorul postului, ficatul, rinichii, sangele etc. trec prin procesul de detoxifiere. Este interesant de observat cum sunt pozitionate posturile mari: primavara, inainte de Paste, dupa iarna in care alimentatia este bazata pe alimente conservate si de origine animala si iarna, inainte de Craciun, dupa o toamna bogata in produse care ne ajuta sa ne pregatim pentru sezonul rece.

Perioada de post ne fereste de bolile cardiovasculare

Studii recente au demonstrat ca perioada de post reduce aparitia bolilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta au descoperit ca acest tip de regim ajuta la scaderea trigiceridelor, a greutatii si a glicemiei si, astfel, tine departe bolile de inima.

Preluare dupa http://www.9am.ro

Lasati un raspuns