Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Creştinismul, o mare FARSĂ? Apostolii au fost păcăliţi că Iisus a înviat

Giulgiul din Torino este real, iar apostolii au ajuns să creadă că Isus ar fi înviat în urma unei iluzii optice, susţine Thomas de Wesselow, istoric de artă la Universitatea Cambridge.
O nouă teorie senzaţională despre giulgiul din Torino ar putea scutura creştinismul din temelii. Isus Hristos n-a înviat din morţi, iar apostolii au fost păcăliţi să creadă asta de o iluzie optică, susţine Thomas de Wesselow, istoric de artă la Universitatea Cambridge.
După ce a analizat timp de opt ani de zile giulgiul din Torino, cercetătorul a conchis că giulgiul din Torino este real şi că Isus Hristos a fost înfăşurat într-adevăr în el după crucificare, scrie dailymail.co.uk. Giulgiul din Torino nu ar fi putut fi contrafăcut în Evul Mediu, aşa cum susţin unele teorii, pentru că pe atunci nu exista tehnologia necesară pentru a fi fabricat un astfel de fals.
Mai mult, Thomas de Wesselow crede că giulgiul din Torino i-a făcut să creadă pe apostoli să creadă că Isus ar fi înviat din morţi, cu toate că asta nu s-a întâmplat niciodată. Cu alte cuvinte, învierea, credinţă esenţială în creştinism, ar fi fost de fapt o simplă iluzie optică.

Dacă teoria istoricului de artă se va dovedi a fi corectă, creştinismul, care are peste două miliarde de adepţi în toată lumea, s-ar putea zgudui din temelii.

Teoria lui de Wesselow se bazează pe faptul că, în urmă cu 2.000 de ani, apariţia unei imagini pe un giulgiu ar fi fost cu adevărat ceva extraordinar.

“Pe atunci, imaginile aveau o prezenţă psihologică, erau văzute ca făcând parte dintr-un plan separat al existenţei, ca având o viaţă a lor. Trebuie să ne punem în pielea apostolilor. Au intrat în mormânt la trei zile după crucificare şi au văzut, într-o lumină obscură, imaginea de pe giulgiu”, spune Thomas de Wesselow.

Potrivit Bibliei, mai mulţi apostoli şi Maria Magdalena l-au văzut în viaţă pe Isus după ce a fost crucificat. Isus a dovedit astfel că este fiul lui Dumnezeu şi a devenit o figură centrală în creştinism.

În urma unei datări făcute în 1998 cu izotopul C 14, s-a stabilit că linţoliul ar avea o vârstă între 1260 şi 1390 de ani. De cealaltă parte, de Wesselow susţine că datarea a fost făcută în mod eronat şi că giulgiul din Torino este într-adevăr cel în care a fost învelit Isus Hristos.

În Biblie, discipolii nu-l recunosc în primă fază pe Isus după înviere, iar istoricul de artă susţine că acesta este un argument în plus în favoarea teoriei sale a “învierii simbolice”.

Sursa: www.realitatea.net

Preluare dupa http://directproprietar.ro

Lasati un raspuns