Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Oraşul în care nemurirea pare posibilă. De ce oamenii de aici se simt şi arată la 100 de ani ca alţii la 50

“La 70 de ani eşti doar un copil, la 80 eşti tinerel, iar pe la 90, dacă vine moartea să te ia, îi răspunzi plictisit: ai venit prea devreme, nu am trecut de 100”. Aceasta e o zicală populară în oraşul în care timpul pare să se scurgă altfel.
Oraşul japonez Okinawa este acel loc bizar de pe Planetă în care trăiesc cei mai mulţi centenari din lume
Oamenii de aici sunt atât de calmi, muncesc atât de mult şi privesc lucrurile cu atâta seninătate, încât ai crede că locuiesc într-o altă lume.
Şi, pe de o parte chiar aşa e. Pentru ei, timpul nu e o corvoadă. Ei nu se gândesc la bătrâneţe şi la moarte, ci se consideră tineri la vârste la care alţii aşteaptă să plece “într-o lume mai bună”. Japonezii de aici lucrează şi la 87, 98 sau chiar 103 ani. Fac sport, lucrează pe câmp sau merg la serviciu de bunăvoie şi din dorinţa de a munci. Nu au program scurt, nu se plâng că sunt ocupaţi, ci uneori ziua de lucru durează şi câte 10 sau 11 ore.

Ei nu se enervează, nu se stresează, ci sunt mereu optimişti, calmi şi relaxaţi.

Mănâncă foarte multe legume bogate în betacaroten şi vitamina A, mult peşte şi beau, seară de seară, vin din orez.

Secretul să fie calmul, puterea de muncă sau hrana? Poate întregul lor stil de viaţă, care i-a ajutat pe mulţi să depăşească pargul celor 100 de ani.

Din păcate, însă, nemurirea ce pare să domnească peste Okinawa este pe sfârşite. Tinerii sunt “moderni”. Mănâncă fast-food, sunt leneşi, stresaţi, fără chef şi poftă de viaţă, iar în curând, spun bătrânii, nimeni nu va mai atinge suta de ani.

Sursa: www. libertatea.ro

Preluare dupa http://directproprietar.ro

Lasati un raspuns