Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserică ortodoxă pentru românii din Verona: “Un vis împlinit”

Primarul Veronei, Flavio Tosi (Lega Nord) a semnat joi, 5 aprilie, actul de vânzare-cumpărare a terenului (5100 m²) pe care va fi construită biserica Parohiei Ortodoxe Române ”Sfântul Porooroc Ilie Tesviteanul” din localitate.
Acordul a fost semnat între Statul Român și Primăria orașului Verona (Italia): din partea Statului Român a semnat Radu Dobre, Consulul Român din Trieste.
“Iată că, după trei ani de demersuri juridice complexe, comunitatea ortodoxă românească din Verona își vede astăzi împlinit visul de a avea un teren pe care să ridice o biserică și un centrul pastoral, social și cultural, spre folosul miilor de copii și de adulți care o constituie”- se arată într-un comunicat al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia.
La semnarea acordului au fost prezente oficialităţi din cadrul primăriei oraşului Verona, prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române din Peninsulă, precum şi senatorul Viorel Badea.
“Istoria terenului- se mai arată în comunicat- începe acum patru ani când Pr. Gabor Codrea, parohul Parohiei Ortodoxe Române din Verona, s-a adresat primăriei din Verona pentru a putea avea un loc potrivit pentru construcția unei biserici pe seama comunității ortodoxe a românilor și basarabenilor din localitate care numără, doar în oraș, peste 8000 de persoane.
Primăria orașului Verona a răspuns prompt la cererea comunității, venind cu propunerea ca terenul să se achiziționeze de către Statului Român, pe seama Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (nerecunoscută juridic la acea vreme), respectiv pe seama Parohiei Ortodoxe Române din Verona care a asigurat integral suma necesară – 250.000 de euro – pentru achiziționarea terenului și pentru cheltuielile notariale (la care se adaugă și sprijinul altor câtorva parohii ortodoxe românești din Italia).
După trecerea în proprietatea Statului Român a terenului pentru biserica din Verona, acesta va fi donat Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, pe seama Parohiei noastre ortodoxe de la Verona, păstorită de PC. Pr. Protopop Gabor Codrea”.

Lasati un raspuns