Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Printul Harry al Marii Britanii isi petrece Pastele la resedinta contelui Kalnoky din Covasna, la prima vizita in Romania

Printul Harry al Marii Britanii isi petrece sarbatorile de Pasti la resedinta contelui Kalnoky din localitatea covasneana Miclosoara, un conac construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist, aflandu-se la prima vizita in Romania, potrivit Agerpres. Fiul cel mic al Printului Charles Harry a ajuns in Romania inca de vineri, pe aeroportul din Targu Mures.
Contesa Anna Kalnoky a declarat duminica pentru Agerpres ca printul Harry se afla la Miclosoara, dar nu a dat alte detalii despre programul acestuia.
Conducerea Aeroportului “Transilvania” din Targu Mures a declarat ca Printul Harry a ajuns vineri la pranz, cu o cursa de linie Wizz Air, aratand insa ca nu se cunoaste itinerariul din Romania sau cat timp va sta, precizeaza Mediafax.
Conform acelorasi surse, printul va pleca din Romania cel mai probabil din Capitala. Surse oficiale afirma ca printul Harry s-ar afla intr-un oras din Transilvania. Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.
In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.
Printul Charles spunea ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici “sentimentul apartenentei, al identitatii,” pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.
“Ceea ce este minunat in Transilvania este aceasta relatie unica dintre om si mediul inconjurator. Acest lucru lipseste din societatea noastra. Oamenii tanjesc dupa un anumit sentiment al apartenentei, al identitatii si al semnificatiilor”, declara printul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.
Acelasi lucru il afirma si intr-un documentar despre tara noastra, Wild Carpathians.

Lasati un raspuns