Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Prefectura Bucureşti atenţionează cetăţenii la achiziţionarea produselor pascale

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bucureşti, au elaborat o serie de reguli şi îndrumări utile cetăţenilor în achiziţionarea produselor specifice sărbătorilor pascale.
Acestea sunt reunite într-un document ce se poate regăsi pe site-ul Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, www.prefecturabucuresti.ro
Aici cetăţenii pot regăsi mai multe sfaturi de care trebuie să se ţină cont la achiziţionarea de produse alimentare, astfel încât sănătatea să nu le fie pusă în pericol. Specialiştii în domeniu îi învaţă pe consumatori cum să deosebească diferitele tipuri de carne, cum să verifice prospeţimea peştelui sau a ouălor, cum trebuie să fie etichetate produsele ecologice şi tradiţionale şi unde să semnaleze eventualele nereguli constatate.
„Acest ghid sper să fie un instrument folositor oricărui cumpărător, în perioada sărbătorilor pascale înregistrându-se un consum crescut de produse alimentare. Preocuparea noastră, a autorităţilor, este de a ne asigura, prin controalele efectuate, că ceea ce se comercializează este de cea mai bună calitate şi nu este periclitată sănătatea publică.
Cetăţenii, la rândul lor, trebuie să fie atenţi la ceea ce cumpără şi de unde cumpără, iar documentul elaborat de specialişti sper să le fie util şi astfel alimentele consumate de Paste să fie sigure pentru ei şi familiile lor”, a precizat Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Lasati un raspuns