Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Măsuri preventive pentru asigurarea ordinii publice de Sărbătorile Pascale

La videoconferinţa cu prefecţii şi serviciile publice deconcentrate a Ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, desfăşurată in ziua de 10 aprilie a.c., au fost abordate discuţii referitoare la măsurile preventive în perioada sărbătorilor pascale, respectiv accesarea de resurse financiare din fondul de solidaritate europeană pentru localităţile afectate de inundaţii în vara anului 2010.
Ministrul Gabriel Berca a solicitat prefecţilor măsuri pentru salubrizarea unităţilor administrativ-teritoriale, cursurilor de apă, curăţarea şanţurilor din zona drumurilor publice, igienizarea locurilor de agrement. De asemenea, a cerut intensificarea măsurilor pentru a preveni producerea de incendii a vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale. Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai precizat că în perioada sărbătorile de paşte va fi pus la dispoziţie un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie pentru a putea interveni acolo unde situaţia o va impune.
Structurile teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună angajaţii Direcţiei Judeţene  Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor vor efectua acţiuni, în zona pieţelor agroalimentare, târgurilor, oboarelor şi a locurilor special desemnate pentru comercializarea şi tăierea mieilor, în această săptămână, pentru a verifica respectarea legislaţiei în vigoare şi pentru a preveni riscurile de îmbolnăvire a populaţiei. O altă măsură impusă este de acordare a primului ajutor medical la producerea unor situaţii de urgenţă.
Peste 200 de angajaţi din structurile teritoriale ale M.A.I. vor fi prezenţi la datorie de Paşti în Maramureş
La nivelul fiecărui judeţ au fost primite măsuri şi proceduri care au fost elaborate pentru asigurarea unui climat de linişte şi ordine publică de Sărbătorile Pascale. Sunte aproximativ 14.500 de lăcaşe de cult, unde vor fi asigurate măsuri de ordine publică pentru buna desfăşurare a Slujbei de Înviere. Prefectul Sandu Pocol a precizat că, la nivelul judeţului Maramureş, peste 200 de angajaţi din structurilor teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră) vor asigura măsurile de ordine publică. De asemenea, în această perioadă, sunt organizate acţiuni preventive de către poliţiştii şi jandarmii care asigură ordinea publică, de către poliţiştii judiciarişti şi cei de la Serviciul Poliţiei Rutiere, inspectorii de prevenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Poliţiştii de frontieră au luat deja măsurile necesare pentru desfăşurarea traficului rutier şi pietonal la punctul de trecere a frontierei de stat de la Sighetu Marmaţiei.
Purtător de cuvânt,
Dan Bucă

Lasati un raspuns