Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfaturi pentru romanii care petrec Pastile in strainatate

MAE a publicat un ghid de calatorie pentru romanii care isi petrec Sarbatorile de Pasti in strainatate. In document se atrage atentia ca “drogurile de orice fel si substantele dopante sunt interzise, indiferent de destinatia aleasa”.
De asemenea, romanilor li se reaminteste ca tinuta la locurile sfinte trebuie sa fie sobra: pantaloni lungi si bluze cu bratele acoperite, iar comportamentul rezervat.
MAE ii avertizeaza pe romani ca sunt responsabili pentru incalcarea legilor locale, chiar daca nu le cunosc. In plus, obiceiurile si traditiile locale trebuie respectate, intrucat “unele comportamente sociale pot intra sub incidenta legii penale a tarii respective”.
MAE le recomanda romanilor sa nu se implice in proteste si manifestatii de strada si sa ceara localnicilor permisiunea de a-i filma sau fotografia.
Celor care calatoresc in Israel, MAE le reaminteste ca, in prezent, situatia este calma, dar pericolul unor atentate sau atacuri cu rachete din Fasia Gaza ramane.
Romanii care isi vor petrece Pastele in Grecia trebuie sa fie atenti la hotii de buzunare in zonele aglomerate din marile orase, in gari, autogari sau mijloace de transport in comun. In plus, turistii trebuie sa se informeze din timp cu privire la organizarea unor greve sau proteste, care pot afecta serviciile publice.

Lasati un raspuns