Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Capricii culinare: 3 retete pentru masa de Paste

Incearca 3 retete delicioase pentru masa de Paste.
Sarbatoarea Pastelui se apropie cu pasi repezi. Pregateste 3 retete speciale pentru masa festiva:
Capricii culinare: 3 retete pentru masa de Paste
Drob italienesc
Ingrediente:
-1 kg maruntaie de miel (rinichi, ficat, inima, plamani), 500g burta de vita, 1 prapur, 100 g branza, 4 oua fierte, 3 oua crude, 3 catei de usturoi, 2 cepe, verdeata (patrunjel, marar), o lingurita de oregano, ulei, sare, piper;
Cum se prepara:
Spala foarte bine maruntaiele, apoi fierbe-le minim 15 minute in apa cu otet. Se toaca marunt si se amesteca bine cu ouale crude si verdeata maruntita. Caleste cepele taiate marunt. Intr-un vas separat amesteca maruntaiele, branza rasa, verdeata, ceapa si fasiile de burta. Pune toata compozitia in prapurele spalat in prealabil, tinut in apa calda cu sare si otet. La final taie ouale fierte si aseaza-le deasupra.
Impatureste foarte bine prapurele si pune-l la copt intr-o tava unsa cu ulei sau cu unt. Se tine la cuptor pana capata o crusta aurie.

Rulada de miel cu ciuperci
Ingrediente:
-1 kg pulpa de miel dezosata, 200 g carne tocata (amestec), 200 g ciuperci, 4 oua, 3 morcovi, 3 catei de usturoi, o ceapa, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, rozmarin, sare, piper;
Cum se prepara:
Taie carnea de pe pulpa cu grija, astfel incat sa obtii o foatie care poata fi rulata la final. Condimenteaz-o cu sare, piper si alte mirodenii, apoi pune-o la rece. Intre timp curata morcovii de coaja, pune-i la fiert cateva minute apoi taie-i cubulete. Toaca fin ceapa, mararul si patrujelul.
Caleste ciupercile, pune-le la scurs apoi taie-le bucatele sau paseaza-le cu blenderul pana vor avea consistenta unui piure. Intr-un bol sparge ouale si amesteca-le cu verdeturile, carnea tocata si ciupercile.
Scoate foaia de carne de la rece, intinde-o pe masa, apoi presara peste ea rozmarin si usturoi, rase in prealabil pe razatoare. Adauga si carnea amestecata cu toate ingredientele, apoi ruleaza forma ca pentru rulada. Prinde cu scobitori la capete ca sa nu se desfaca la copt. Rulada se coace intr-o tava unsa cu ulei pana cand se rumeneste.

Pasca
Ingrediente:
pentru aluat – 500 g faina, o cana de lapte, 4 oua, o cana de zahar, 4 linguri de ulei, 50 g drojdie uscata, sare, esenta de rom;
pentru umplutura – 700 g branza, 50 g unt, 5 oua, o lingura de faina, 3 linguri de smantana, stafide, zahar vanilat ;
Cum se prepara:
Pune laptele la fiert si adauga 4-5 linguri de faina si drojdia inmuiata in prealabil. Stinge focul dar acopera compozitia cu un prosop si las-o la crescut. Bate galbenusurile intr-un vas, adaugand treptat sare si zahar. Intr-un alt bol bate albusurile spuma.
Presara restul de faina in compozitia cu lapte, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adauga apoi galbenusurile si albusurile. Amesteca aluatul foarte bine si pune treptat uleiul si 3-4 lingurite de esenta de rom. Unge o forma rotunda cu unt si pune compozitia la crescut aproximativ 30 de minute. Intre timp pregateste umplutura.
Intr-un castron amesteca branza cu ouale. Pune zahar dupa gust, o lingura de faina, smantana, untul topit, stafidele si zaharul vanilat. Toarna crema in interiorul aluatului, unge compozitia cu un ou batut si las-o la copt in cuptorul incalzit.

Lasati un raspuns