Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum arată acum Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe “Iisus din Nazaret”

Povestea lui Iisus este la fel de impresionantă în fiecare an. Nu puţini au fost regizorii care l-au transformat în personaj de film. Vezi cum arată acum Robert Powell, unul dintre actorii care l-au întruchipat pe Mântuitor.
Deşi s-au făcut multe filme ce au tratat povestea lui Iisus, cel care l-a avut în rolul principal pe Robert Powell a rămas în istorie şi în minţile tuturor privitorilor.
Actorii care L-au interpretat, de-a lungul anilor, au simţit farmecul acestui rol, dar şi blestemul său. Robert Powell, Jim Caviezel, Max von Sydow sau Christian Bale sunt doar câţiva dintre actorii celebri care au reuşit să-l aducă pe Iisus pe marile ecrane. Ei au avut curajul de a interpreta un asemenea rol.
Robert Powell, din “Jesus of Nazareth” (1977) este considerat cel mai bun actor din toate timpurile care l-a jucat pe Iisus. Interpretarea sa magnifică a intrat în istorie şi pentru o generaţie întreagă el a rămas drept Iisus, imaginea sa fiind asociată des cu cea a Mântuitorului. Împlineşte 68 de ani, pe 1 iunie, dar avea doar 33 de ani când l-a interpretat pe Hristos, fiind născut în anul 1944.
Regizorul Franco Zeffirelli a ştiut că Robert este cel mai potrivit pentru rol, deşi îşi dorea nume precum Al Pacino sau Dustin Hoffman. Ochii albaştri ai lui Powell l-au convins pe regizor că face cea mai bună alegere.
După rolul interpretat în producţia lui Franco Zeffirelli, actorul britanic Robert Powell a ajuns să creadă ca este, cu adevărat, un trimis al lui Dumnezeu, deşi se considera un ateu înainte de a începe filmările.
“Iisus nu a preluat controlul asupra vieţii mele, altfel aş fi înnebunit”, povestea actorul într-un interviu. Chiar şi după 35 de ani, actorul britanic continuă să fie asociat cu rolul din pelicula lui Zeffirelli, iar fanii nu vor uita niciodată interpretarea sa magnifică.
Ei l-au mai interpretat pe Iisus:
– Jim Caviezel, “The Passion of the Christ” (2004), regia Mel Gibson
– Chris Sarandon, “The Day Christ Died” (1980)
– Victor Gasper , “Godspell” (1973) regia lui David Green, filmul este o versiune musical a vieţii lui Iisus
– Will Ferrell, “Superstar” (1999)
– Christian Bale, “Mary, Mother of Jesus” (1999)
– Ted Neeley, “Jesus Christ Superstar” (1973)
– Jeffrey Hunter, “King of Kings” (1961)
– Jeremy Sisto, “Jesus” (1999)
– Max von Syndow, “The Greatest Story Ever Told” (1965)
– Willem Dafoe, “The Last Temptation of Christ” (1988)
– Martin Donovan, “The Book of Life” (1998).

Lasati un raspuns