Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Divin Iehova, ridică-te!” Adevăratul mormânt al lui Iisus, descoperit la Ierusalim?

Un peşte încrustat în perete şi inscripţia “”Divin Iehova, ridică-te!” îi îndeamnă pe doi cercetători să susţină că au descoperit mormântul mântuitorului Iisus Hristos, la Ierusalim.
James Tabor, savant biblic de la Universitatea din Carolina de Nord, şi Simcha Jacobovici, realizator de filme documentare difuzate inclusiv la Discovery Channel, au descoperit o cameră mortuară sub un turn de piatră din Ierusalim, ce datează din secolul I.
Ei au reuşit să introducă un braţ robotic în încăpere şi au observat că pereţii acesteia poartă inscripţia “Divin Iehova, ridică-te, ridică-te”, dar şi un peşte încrustat în zid, considerat simbol biblic al Mântuitorului. Totodată, în situl arheologic au mai fost găsite şi rămăşite de oase umane.
Descoperirea a fost făcută la doar 60 de metri de un alt punct arheologic cunoscut drept “Mormântul familiei lui Iisus”, acesta fiind însă închis în anii ’80, informează ABC News.
După lungi discuţii, în 2010, cercetătorul James Tabor şi realizatorul de filme documentare Simcha Jacobovici au obţinut acordul Guvernului israelian pentru a folosi un braţ robotic ca să exploreze zona.
Proximitatea celor două morminte este explicată de cei doi exploratori prin faptul că acestea fac parte din acelaşi complex, care a fost al lui Iosif din Arimathea, cel care l-a îngropat pe Iisus, conform celor scrise în Evanghelii.

Lasati un raspuns