Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Maramureşul, binecuvântat şi în acest an de Sfânta Lumină de la Ierusalim

Exact la miezul nopţii a ajuns Lumina Sfântă de la Ierusalim, sâmbătă, 14 aprilie, pe Aeroportul din Baia Mare. Este al treilea an consecutiv când Maramureşul primeşte Lumina Sfântă pentru a fi oferită credincioşilor din biserici la slujba din Noaptea de Înviere.
Sfânta Lumină a fost preluată de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, printre care şi Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. Aceasta a fost predată apoi numeroşilor preoţi prezenţi, precum şi credincioşilor care au venit special să ia Lumina direct de la aeroport.
„Este un moment înălţător, o binecuvântare. Este Lumina care trebuie să pătrundă în sufletele noastre, spre a ne face mai buni, mai iertători. Suntem părtaşii celui mai mare dar într-un astfel de moment, fiind aşteptat cu răbdare şi emoţie firească de toţi credincioşi”
, a spus Mircea Man.

          Se spune că flacăra torţelor aprinse acolo nu te arde în primele 33 de minute, după vârsta Mântuitorului.

În acest an, Lumina Sfântă a fost scoasă din mormânt de patriarhul ortodox al Ierusalimului, la ora 14.24, şi împărţită pelerinilor şi înalţilor prelaţi veniţi din lumea întreagă. Se spune că flacăra torţelor aprinse acolo nu te arde în primele 33 de minute, după vârsta Mântuitorului. Este un dar de la Dumnezeu, pe care nimeni nu îl poate explica. Uneori Lumina vine din exterior, alteori se ridică întâi ca o ceaţă luminoasă deasupra Mormântului Sfânt şi se aprinde. Pelerinii mărturisesc că trăiesc emoţii greu de descris. ,,Nu te mai poţi controla, plângi de fericire”, spun cei care au asistat la miracol.

De precizat că din delegaţia Patriarhiei Române care s-a deplasat la Ierusalim după Lumina Sfântă, a făcut parte şi omul de afaceri sătmărean Mircea Leţiu, cu sprijinul căruia Lumina a ajuns şi în acest an în judeţele Maramureş şi Satu Mare. Pentru demersul său, acesta a primit binecuvântarea PS Iustinian Chira, episcopul Maramureşului şi Sătmărului şi a PS Justin Sigheteanu, episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului.

Biroul de presă,
Cabinet preşedinte

 

Lasati un raspuns