Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Silviu Prigoană vrea să reconstruiască bisericile demolate de comuniști

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, deputatul Silviu Prigoană, a anunţat că lucrează în această perioadă, împreună cu mai mulţi arhitecţi, la elaborarea unui proiect pentru reconstrucţia monumentelor care au fost bombardate în război sau demolate de comuniști.
“Vom face un catalog al tuturor edificiilor distruse de bombardament, buldozerele comunismului sau dezvoltatorii imobiliari”, a declarat Prigoană, conform Agerpres.
“Cetăţenii care vor să îşi construiască case într-un anumit stil vor avea scutiri de impozite şi taxe pe terenuri şi clădire, asta într-un proiect de hotărâre a CGMB pe care îl voi termina săptămâna viitoare. Sper ca în două luni să fie gata catalogul cu acele edificii, în momentul de faţă există din perioada războiului numai nişte fişe ale respectivelor clădiri. Speranţa mea e să construim bucăţică cu bucăţică fostul Bucureşti interbelic, tot ce s-a demolat în perioada comunistă. Inclusiv cu Patriarhia urmează să avem un proiect de reconstruire a bisericilor demolate în comunism – Biserica Sf. Vineri şi în următorii 10-20 de ani, Bucureştiul să aibă locuri unde lumea să vină în pelerinaj şi să vadă monumente istorice conservate, chiar dacă ele sunt reconstruite, făcute replică”, a spus Prigoană.

“A fi un adevărat patriot înseamnă a conserva patrimoniul”

Candidatul PDL spune că în Bucureşti sunt 2821 clădiri de patrimoniu înregistrate în 2010, majoritatea în stare precară, dar care pot fi revigorate. Silviu Prigoană a anunţat că personal a salvat o clădire de patrimoniu situată pe strada Labirint 84, care a fost scoasă de pe lista monumentelor cu scopul de a fi demolată pentru a se construi un bloc şi a restaurat pe cheltuiala sa acest imobil.

“La insistenţele unui prieten arhitect am achiziţionat casa şi am salvat-o. Am restaurat integral această clădire de patrimoniu pe care o vedeţi, patru ani a durat neavând fonduri suficiente am tot mişcat bugetul după un an pe altul, am reuşit să o finalizez, dar nu în totalitate. Mai am de refăcut vitraliile şi va fi reintrodus din nou pe lista monumentelor. În Bucureşti au fost demolate circa 4.000 de case începând cu bombardamentele, buldozerele comunistului, dezvoltatorii imobiliari. A fi un adevărat patriot înseamnă a conserva patrimoniul”, a mai spus Prigoană.

Prigoană promite reducerea întreținerii cu 50%

Democrat-liberalul a mai declarat că, dacă va fi ales, va dispune strângerea şi trierea cerşetorilor în centre sociale şi amendarea “parcagiilor” și a spălătorilor de parbrize. Acesta spune că va înfiinţa și centre de triere a urgenţelor pe lângă secţiile de Poliţie şi Pompieri, pentru a evita aglomerarea unităţilor spitaliceşti și că va reducere cu 50% costurile populaţiei cu întreţinerea.

Lasati un raspuns