Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Atentie la ce-ti doresti!

Iata ca binevoit-a Domnul din marea Lui iubire de oameni, sa ne invrednicim a sarbatori si anul acesta Duminica Ortodoxiei.
Personal cred si marturisesc ca nu este numai sarbatoarea  restabilirii cultului icoanei, ci mai mult decat atat Sarbatoarea Credintei noastre…
Dar nu as vrea sa vorbesc eu, ci minunea care s-a petrecut zilele trecute intr-un oras din Grecia. Este cutremurata lumea crestina de aici, asa ca voi impartasi cu voi toti aceasta bucurie, rugandu-ma in acelasi timp ca Maica Domnului sa puna fiecaruia dintre noi (dupa citire) gandul cel bun, gandul lui Hristos.

Pe data de 23 februarie a.c. la Spitalul din Patra (Grecia, Pelopones), intra agitat pe usa un barbat inalt si intr-o greaca foarte stalcita de emotii, roaga pe asistente sa-l ajute cu un carut pentru a-si lua sotia din masina, caci urma sa nasca si o cuprinsera  durerile. Asistentele il ajuta si impreuna cu sotia merg catre sala de nasteri, el insistand sa fie alaturi de ea cand va naste.

Dupa cateva clipe apare si doctorul care incepe sa faca toate pregatirile pentru nastere. Toata lumea agitata … La un moment dat, in sala de nasteri barbatul observa ca pe peretele de la rasarit exista o icoana a Maicii Domnului.

Putin tulburat se apropie de doctor si ii spune:

-Domnule Doctor, as vrea sa va rog ceva…Stiti eu sunt musulman, sotia mea va naste cu ajutorul dumneavoastra; n-as vrea insa ca primul  lucru pe care-l va vedea copilul meu pe lumea aceasta sa fie o icoana…. sa o dam jos!

Vadit deranjat, doctorul cere ragaz pentru a se decide si discuta cu asistentele; dupa care suna si pe Directorul spitalului… Cu toate ca sunt revoltati, decid sa respecte dorinta barbatului si sa dea icoana jos dupa perete, urmand sa o puna la loc dupa ce pleaca…

-V-am respectat dorinta, spune doctorul barbatului, insa va rog lasati-ne acum sa ne facem treaba in liniste.

Dupa aproximativ o ora de asteptare, iese din sala doctorul si se apropie de el profund induiosat.

-Domnule, sotia dumitale a nascut un baietel sanatos si grasut.

Totul este in regula din punct de vedere medical, insa copilul este orb!!!

Imi pare rau, nu va putea vedea….nici icoana, nici frumusetea creatiei!

Barbatul cade daramat de veste si incepe sa planga….”

Arhim. Siluan Visan

Lasati un raspuns