Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

DECLINUL ATEISMULUI

Este ateimsul in declin? Isi pierde alura si atractia? Isi pierde abilitatea de a convinge? Acestea sunt citeva intrebari la care cautam sa dam raspuns astazi. Intr-un fel continuam subiectul care l-am discutat saptamina trecuta privind evolutionismul, dar pe o pista diferita. Despre ateism am mai scris de citeva ori, dar inca nu din perspectiva posibilitatii lui de a fi in declin. Subiectul e fascinant, mai ales pentru noi, crestinii, si mai ales pentru cei care presupunem ca ateismul si ateii sunt toti de aceasi convingere si impartasesc aceleasi convingeri privind fundamentele esentiale ale ateismului. Unii vom fi surpsinsi sa aflam ca de fapt ateismul nu este un monolit, iar cei care se definesc ca atei nu sunt de acord nici chiar privind ideile lui fundamentale.

Tema care o abordam astazi nu e tocmai noua, si subiectul declinului ateismului nu ne este original. L-am depistat prima data pe la mijlocul deceniului trecut cind profesorul irlandez de la Oxford University Alister McGrath a publicat, in 2004, o carte asupra acestui subiect care a suscitat mari dezbateri. Titlul ei a fost foarte sugestiv si direct: The Twilight of Atheism: The Rise and Fall of Disbelief in the Modern World (“Crepusculul ateismului: ascensiunea si prabusirea necredintei in lumea moderna”) Asta a fost teza principala a lui McGraw: ateismul e in declin si a fost inca incepind cu anii 70. La scurt timp dupa publicarea cartii, insa, noi autori si intelectuali atei au aparut pe orizont care au publicat carti de mare influenta care inca ramin materiale de referinta pentru cei care resping teismul, adica credinta in Dumnezeu, in divinitate, intr-o autoritate sau Fiinta Suprema care dirijaza directia si destinul universului. Britanicul Dawkins, americanul Dennett, englezul Christopher Hitchens, francezul Onfray, americanul Harris, si altii mai putini cunoscuti, au atacat virulent credinta, proclamind, la rindul lor, declinul credintei si chiar capitularea ei in fata stiintei. (AFR va recomanda linkul acesta care contine o mica recenzie si multiple comentarii despre cartea lui McGrath publicate pe amazon.com: http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=28440755&msgid=1703315&act=LCEM&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.amazon.com%2FThe-Twilight-Atheism-Disbelief-Modern%2Fdp%2F0385500610)

Citeva carti insa au fost publicate in doar ultimii doi ani care readuc in atentia noastra faptul ca  ateismul e pe pat de boala. Boleste. Observatorii in domeniu explica ceva ce cu doar citiva ani in urma ni s-ar fi parut incredibil – explicatiile ateiste privind originea si directia universului se aproprie, nu se departeaza, de explicatia Biblica a aparitiei si directiei Universului. In mare masura intrebarile fundamentale care ii preocupa pe oamenii credintei ii preocupa si pe atei, si anume, formarea si aparitia universului, originea timpului, a energiei, evolutia universului, posibilitatea ca universul sa fi avut un inceput, si daca da, si un sfirsit. Acestor intrebari ateii dau raspunsuri diferite, astfel ca este indiscutabil ca in 2012 nu se mai poate vorbi de o gindire monolitica a ateismului, o realitatea pe care Dawkins o discuta si deplinge tot mai mult.

STEPHEN HAWKING – THE GRAND DESIGN
Binecunoscutul autor englez Stephen Hawking, profesor si om de stiinta ateu, a facut valuri in Septembrie 2010 cu publicarea ultimei lui carti The Grand Design (“Marele proiect”). Teza principala este o noua teorie, numita de el Teoria M (“M- theory”), dupa care universul a fost creat, ba si mai mult, a fost creat din nimic. Ati citit bine. Universul, spune ateul Hawking, a fost creat, dar, natural, in acceptia lui, nu de o forta supranaturala sau de Dumnezeu, ci de legile fizice ale universului. Intrebam insa, cine a creat legile fizice ale universului? Concluzia lui Hawking apare la paginile 8-9 ale cartii si e exprimata in felul urmator: “We will describe how M-theory may offer answers to the question of creation. According to M-theory, ours is not the only universe. Instead, M-theory predicts that a great many universes were created out of nothing. Their creation does not require the intervention of some supranatural being or god. Rather, these multiple universes arise naturally from physical laws …” (“Vom arata cum teoria-M ofera raspunsuri intrebarii creatiei. Dupa teoria M, universul nostru nu este singurul. Dimpotriva, teoria M prezice ca o sumedenie de universuri au fost create din nimic. Crearea lor nu presupune interventia unei fiinte supranaturale sau a unui zeu. Dimpotriva,  aceste universuri multiple sunt creaturi ale legilor fizice”).

Teoria M a lui Hawkins a fost scrutinizata de un om de stiinta, la fel de proeminent, dar crestin, tot englez, John Lennox. Lennox crede in procesul creatiei Biblice, critica aspru evolutionismul, si da dovezi in sprijinul notiunii de creatie prin design (plan), al Universului. Dupa aparitia cartii lui Hawking, a publicat un comentariu asupra ei, publicat in ziarul londonez Daily Mail. Replica lui Lennox e simpla – Stephen Hawkins e gresit. Nu poti explica universul fara Dumnezeu. Textul integral in engleza al articolului poate fi citit aici,
http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=28440755&msgid=1703315&act=LCEM&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Fdebate%2Farticle-1308599%2FStephen-Hawking-wrong-You-explain-universe-God.html%3Fito%3Dfeeds-newsxml%23 Mai jos reproducem traducerea romana a comentariului, facuta pentru noi de Emanuel Barnut, AFR Resita. Multumim lui Emanuel. Traducerea e excelenta si foarte cursiva, mai ales avind in vedere caracterul tehnic al materialului.

Dupa Stephen Hawking, legile fizicii, nu voia lui Dumnezeu, furnizeaza adevarata explicatie cu privire la modul in care viata pe Pamant a luat fiinta. Nu se poate nega faptul ca Stephen Hawking, din punct de vedere intelectual este o persoana indrazneata, iar raportandu-ne la domeniul fizicii se poate spune despre el ca este chiar un erou. In ultima sa carte, renumitul fizician lanseaza o provocare indrazneata credintei religioase traditionale cu privire la creatia divina a Universului. Dupa Hawking, legile fizicii, nu voia lui Dumnezeu, furnizeaza adevarata explicatie cu privire la modul in care viata pe Pamant a luat fiinta. Fenomenul Big Bang, sustine el, a fost o consecinta inevitabila a acestor legi, “deoarece exista o lege, gravitatea, prin care Universul poate si se va crea singur, din nimic.” Din nefericire, in timp ce argumentul lui Hawking a fost promovat ca fiind controversat si fundamental, nu este unul nou.

De-a lungul anilor, alti oameni de stiinta au facut afirmatii similare, mentinand ideea ca minunata si sofisticata creare a lumii din jurul nostru, poate fi interpretata numai prin referire la legile fizicii, si in special la cea a gravitatii. Este o abordare simplista, dar care in epoca noastra seculara inca are rezonanta la publicul sceptic. Insa, atat ca un om de stiinta, cat si ca un crestin, as spune ca afirmatia lui Hawking este una inoportuna. El ne cere sa alegem intre Dumnezeu si legile fizicii, ca si cum acestea ar fi necesare in conflictul de fata. Contrar afirmatiilor facute de Hawking, legile fizicii nu vor putea oferi niciodata o explicatie completa despre Univers. Legile in sine nu creeaza nimic, ele sunt doar o descriere a ceea ce se intampla in anumite conditii.

Ceea ce se pare ca Hawking a facut, a fost aceea de a confunda legea cu modalitate de formare a universului. Apelul sau de a alege intre Dumnezeu si fizica seamana un pic cu situatia in care o persoana ne cere sa alegem intre inginerul aeronautic Sir Frank Whittle si legile fizicii, pentru a explica motorul cu reactie. Aceasta este insa o confuzie intre domenii de activitate. Legile fizicii pot explica modul de operare a motorului cu reactie, dar cineva a trebuit sa construiasca respectivul motor, sa il alimenteze cu combustibil si in cele din urma sa il porneasca. Reactia nu a putut fi creata fara legile fizicii in sine, dar sarcina de dezvoltare si creeare a avut nevoie de geniul lui Whittle ca modalitate de formare a motorului cu reactie. Legile fizicii nu ar fi putut crea niciodata Universul. Un instrument de formare a trebuit sa fi fost implicat.

Ca si exemplu, putem folosi o analogie simpla: legile de miscare in sine ale lui Isaac Newton, nu au  trimis niciodata o bila de snooker, ce a traversat suprafata verde. Acest lucru poate fi realizat doar de oamenii ce folosesc un tac de snooker si actiunea acestora de a-si folosi propriile maini. Argumentul lui Hawking mi se pare chiar ilogic, atunci cand afirma ca odata cu existenta gravitatiei, crearea Universului a fost inevitabila. Insa se ridica o serie de  intrebari, “Cum a aparut gravitatia in prima instanta?”, “Cine a pus-o acolo?” si “ Cine a stat la baza crearii acestui fenomen?”  De asemenea, Hawking, in sprijinul teoriei sale despre creatia spontana, desi este de parere ca a fost necesara doar ca energia sa fie aprinsa pentru ca Universul sa isi urmeze cursul, se ridica firesc, anumite semne de intrebare: “ De unde a aparut aceasta energie?” si “Cine a aprins-o, daca nu Dumnezeu?”

Stiinta si Religie
O mare parte din ratiunea ce sta in spatele afirmatiei lui Hawking, consta in ideea ca exista un conflict adanc inradacinat intre stiinta si religie. Pentru mine, ca si credincios, frumusetea legilor stiintifice doar imi consolideaza credinta intr-o forta creatoare, divina si inteligenta. Cu cat inteleg mai bine stiinta, cu atat mai mult cred in Dumnezeu, datorita creatiei Sale, ce este caracterizata de maretie, rafinament si integritate. Principalul motiv pentru care stiinta a inflorit atat de puternic in secolele 16 si 17 a fost tocmai din cauza convingerii ca legile naturii, ce au fost mai tarziu descoperite si definite, au reflectat influenta unui  “Datator” divin.

Una din temele fundamentale ale crestinismului se refera la faptul ca Universul a fost creat in conformitate cu un design inteligent si rational. Departe de a fi in contradictie cu stiinta, credinta crestina are un punct de vedere stiintific bine inradacinat. Cu cativa ani in urma, omul de stiinta Joseph Needham, a realizat in China un studiu de dezvoltare tehnologica. El a dorit sa afle din ce cauza China, desi era caracterizata de o forta timpurie inovatoare, a decazut atat de mult in comparatie cu Europa, din punct de vedere al dezvoltarii stiintei. Joseph Needham, fara a sta prea mult pe ganduri, a ajuns la concluzia ca stiinta europeana a fost stimulata si raspandita de credinta intr-o forta creativa si rationala, cunoscuta, ca Dumnezeu, care a facut ca toate legile stiintifice sa fie precise.

In ciuda acestui studiu realizat, Hawking, ca multi alti critici ai religiei, doreste sa ne faca a crede ca noi, oamenii, nu suntem nimic decat o simpla grupare aleatorie de molecule, produsul final al unui process lipsit de ratiune. Acest lucru daca ar fi adevarat, ar submina ratiunea de care avem nevoie pentru a studia stiinta. Daca creierul a fost produsul unui proces nesupravegheat, atunci nu am avea nici un motiv sa credem in capacitatea sa de a ne spune adevarul. Traim intr-o era a informatiei. Cand vedem cateva litere ce compun numele nostru, scrise pe nisip, reactia noastra imediata este aceea de recunoaste lucrarea unui factor inteligent. Atunci cat de important este acel Creator inteligent, ce sta la baza ADN-ului uman, cea mai mare baza biologica de date, ce contine nu mai putin de 3.5 miliarde de “litere”?

Este fascinant cum Hawking, in demersul sau de a ataca crestinismul, se simte obligat sa puna atat de mult accent pe teoria Big Bang-ului. Chiar daca necredinciosii nu sunt de accord cu ea, aceasta teorie se potriveste exact cu naratiunea biblica referitoare la creatie. De aceea, inainte ca Big Bang-ul sa fi castigat credibilitate, multi oameni de stiinta au fost dornici sa nege aceasta teorie, din moment ce sprijinea povestea biblica. Unii se agata de ideea promovata de Aristotel cu privire la acel Universe etern, fara inceput sau sfarsit; insa aceasta teorie, si mai tarziu variante ale acesteia, in momentul de fata sunt discreditate cu fermitate.

Omul – o creatie exceptionala

Cu toate acestea, sprijinul pentru existenta lui Dumnezeu depaseste cu mult granitele stiintei. Raportandu-ne la credinta crestina, putem afirma ca existe dovezi puternice ca Dumnezeu s-a revelat omenirii, prin Iisus Hristos, cu 2 milenii in urma. Credibilitatea acestui lucru este evidentiata atat prin dovezile biblice sau alte marturii existente, cat si prin multitudinea de descoperiri arheologice. Mai mult decat atat, experientele religioase ale milioanelor de credinciosi nu pot fi usor puse in umbra. Eu si familia mea, putem marturisi despre efectul inaltator al credintei ce ne-a influentat viata, ceva ce sfideaza ideea prin care nu suntem nimic decat o gramada aleatorie de molecule.

La fel de puternica este realitatea prin care suntem fiinte morale, capabile sa intelegem diferenta dintre bine si rau. Nu exista nici un argument stiintific pentru asemenea invataturi. Fizica nu ne poate inspira preocuparea/grija ce o avem pentru altii, sau spiritul de altruism, care a existat in societatile umane inca de la inceputurile timpului. Existenta unui fond comun de valori morale face trimitere la o forta transcendenta, dincolo de simplele legi stiintifice. Intr-adevar, mesajul ateismului a fost intotdeauna unul deprimant, in care suntem descrisi ca niste fiinte egoiste axate doar pe suprievietuire si satisfacere de sine.

Hawking, crede de asemenea ca posibila existenta a altor forme de viata in Univers submina convingerea crestina traditionala, ce face referire la ideea ca traim pe o planeta unica, creata de Dumnezeu. Insa nu exista nici o dovada ca acele forme de viata sunt acolo, si cu siguranta Hawking nu prezinte vreuna. Intotdeauna sunt amuzat de faptul ca ateii afirma adesea ca exista inteligenta extra-terestra dincolo de Pamant. Totusi, ei sunt prea aroganti sa recunoasca ca avem deja o vasta inteligenta acolo: Dumnezeu. In consecinta, recenta afirmatie a lui Hawking nu poate afecta fundamentul unei credinte bazate pe dovezi.

LAWRENCE M. KRAUSS – A UNIVERSE FROM NOTHING
O a doua aparitie editoriala notabila tocmai si-a facut debutul in februarie anul acesta. E vorba de cartea lui Lawrence M. Krauss, A Universe from Nothing, Why is there Something Rathern than Nothing (“Un Univers din nimic – de ce exista ceva in loc de nimic”?) Autorul e un fizician, director al programului Origins Project de la Arizona State University. La fel ca Hawking, si el afirma ca Universual a aparut din nimic si ca intr-o zi va dispare. Interesant. Universul, asa cum explica Biblia, are un inceput dar va avea si un sfirsit. Asupra acestei carti va oferim o recenzie publicata cu doar citeva saptamini in urma. http://www.thepublicdiscourse.com/2012/02/4852?printerfriendly=true

Ateismul in Ascensiune? Organizatia ateilor americani afirma insa ca, dimpotriva, dupa sondajele de opinie, numarul ateilor americani e in crestere si ca 14% dintre americani nu cred in Dumnezeu sau religie. http://news.yahoo.com/rise-atheism-america-110700315.html Iar un articol recent publicat in HotNews discuta rezultatele unui sondaj de opinie facut la nivel mondial care indica cresterea la nivel mondial al numarului persoanelor care se definesc fara religie sau credinta in Dumnezeu. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12026485-credinta-dumnezeu-este-declin-intreaga-lume-exceptia-rusiei-sloveniei-israelului-cei-mai-multi-atei-tarile-scandinave-studiu.htm

AFR Va Recomanda: In final, va recomendam un comentariu exceptional, publicat pe 13 aprilie, de Francis J. Beckwith, profesor de filozofie la Baylor University in Texas, autor al noii aparitii editoriale Journeys of Faith: Evangelicalism, Eastern Orthodoxy, Catholicism, and Anglicanism (2012). Titlul comentariului este “Faith, Reason, and Secular Hegemony” (“Credinta, ratiune si hegemonia seculara”)  si se afla aici: http://www.thecatholicthing.org/columns/2012/faith-reason-and-secular-hegemony.html

SCRISOARE DESCHISA AFR PRIVIND EVOLUTIONISMUL
Cum am anticipat, reactiile la Scrisoarea Deschisa AFR privind evolutionismul, au fost multe si diverse. Din lipsa de spatiu reproducem doar unul, in forma abreviata.

Stimati domni, apreciez initiativele dvs. si doresc sa va trimit acest mesaj ca o incurajare atat pentru campania anti-avort, cat si pentru cea anti-evolutionism. Continui sa ma rog lui Dumnezeu pentru trezirea constiintei poporului nostru si al Europei. Cu ceva timp in urma am
raspuns si eu unui interviu al ziarului Adevarul tocmai pe aceste doua teme pe care le consider legate, avortul fiind o consecinta a filosofiei evolutioniste: http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Profesori_de_renume_din_America-executati_pentru_ca_s-au_opus_teoriei_lui_Darwin_Ce_se_intampla_in_Romania___Timisoara_0_280171983.html#

Fiti binecuvantati! Emanuel Tundrea [Nota AFR: Gasim interesant punctul de vedere al dlui Tundrea. Istoria moderna a avortului valideaza punctul dinsului – toate ideile majore care s-au sprapus si au generat o cultura a mortii au aparut pe la mijlocul Secolului XIX in Marea Britanie, evolutionismul lui Charles Darwin, avortul promovat si rationalizat la nivel intelectual de Marie Stopes, si teoria suprapopularii planatei a lui Malthuse. Aceste idei fac ravagii in societatea contemporana, inclusiv romana]

SEMNATI DECLARATIA DE LA TIMISOARA!
http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php
O declaratie a constiintei crestine, Declaratia de la Timisoara afirma principiile valorice crestine in spatiul public. Dorim sa ajungem la cit mai multe semnaturi, chiar la peste 10.000. Incetul cu incetul ne apropiem de 9.000. Declaratia afirma demnitatea umana si denunta manifestarile sociale care ating demnitatii umane. Va rugam cititi si semnati.

Semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php si semnati Declaratia. Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura dvs. nu vor apare in lista semnatarilor. Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba englaza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”)

Important: Declaratia accepta doar o singura semnatura de adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceeasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”

Rugaminte: Va rugam semnati Declaratia cu numele intreg nu doar cu initiale. Va multumim.

NU, CATEGORIC NU!
In iunie vor avea loc alegeri locale si municipale in Romania. Printre candidatii la posturile publice deja si-au anuntat candidatura doua persoane antivalori care nu trebuie votati cu nici un chip. NU, categoric NU! E vorba de dl Peter Kovacs care candideaza la primaria Cluj, si dl Vasile Prigoana care candideaza la primaria Bucuresti. De ce ne opunem candidaturii lor? Din motive bine intemeiate. In vara lui 2008 dl Kovacs a initiat un proiect legislativ de legiferare in Romania a parteneriatelor civile, inclus al celor intre persoane de acelasi sex. Iar comunitatea homosexuala din Cluj i-a decernat un premiu in semn de apreciere pentru eforturile lui de promovare a drepturilor “minoritatilor sexuale.” Proiectul dlui Kovacs a esuat. La alegerile din noiembrie 2008 AFR s-a opus candidaturii lui si a pierdut alegerile pentru Senat. Ne amintim cu aprecieri abnegatia cu care clujenii au raspuns atunci chemarii care am facut-o ca cetatenii orasului sa voteze impotriva lui. Va rugam sa o faceti din nou.

Iar dl Vasile Prigoana a lansat, in ani recenti, un proiect legislativ de legalizare a prostitutiei in Romania. Pozitiile anticrestine, antivalori, si pro promiscuitate a dlui Prigoana sunt bine cunoscute. Vocabularul dinsului deasemenea lasa de dorit. Gindim ca nu este potrivit ca o astfel de personalitate sa detina functia de primar al Capitalei. Va rugam deci, in alegerile din iunie, votati impotriva dlor Kovacs si Prigoana. Asupra acestui subiect, insa, vom mai reveni.

PANOU PUBLICITAR AFR
Luna trecuta AFR a lansat un panou publicitar pe soseaua Arad-Nadlac, chiar la intrarea in Pecica in directia Ungariei. Mesajul panoului este “Pretuiti Familia – Viitorul Romaniei”! Panoul se afla pe marginea soselei. Cei care l-ati vazut, va rugam sa ne scrieti impresiile dtre la contact@alianta-familiilor.ro. In linkul alturat puteti vedea panoul pe facebook AFR. http://www.facebook.com/pages/Alianta-Familiilor-din-Romania/143708123902

Hristos a înviat!
Va multumim pentru foarte multele mesaje de Pasti care ni le-ati trimis. Le-am citit pe toate si le apreciem pe toate. Ele denota ca toti suntem una privind credinta si valorile noastre crestine care ne sunt la fel de dragi si scumpe. Mesajele au fost diverse, din toate partile lumii, Australia, America de Nord, America de Sud, pe linga cele din Romania si Uniunea Europeana. Si au fost din partea cititorilor nostri din toate calile vietii, parinti, parlamentari, scriitori, preoti, pastori, intelectuali. Inca o data – va multumim! Redam una din urarile transmise noua.

Sărbătorile pascale ne oferă prilejul ca efectiv să devenim părţi constitutive ale unei impresionante lucrări divine, care prin moartea trupească şi apoi prin învierea lui Hristos s-a impus în lume ca Biserica universală a creştinismului. Iar mie îmi oferă plăcuta ocazie să vă urez sănătate şi deplină armonie cu această măreaţă zidire vie. Cu adevărat Mesia a înviat! Sighetul Marmaţiei, George Petrovai, 14 aprilie 2012.

PROIECTUL CONSILIERE AVORT
Proiectul de lege privind consilierea femeilor insarcinate a suscitat si continua sa suscite reactii diverse si multiple in intreaga societate romana. Pozitia AFR asupora acestui proiect legislativ este bine cunoscuta – il sustinem, AFR fiind una din cele 20 de organizatii proviata din Romania care au lansat-o si sustinut-o. Ieri am primit un mesaj din partea unei organizatii care ne sesizeaza ca pozitiile pro-viata ale organizatiei nu sunt facute cunoscute in media romana. Am observat si noi acelasi lucru. De aceea scrisoarea noastra saptaminala va informeaza asupra unor detalii si aspecte care nu se afla in presa romana. Redam mesajul transmis de prietenii nostri de la dl Liviu Petrina si Asociatia Casa GRATIS PRO DEO, Bucuresti

Catre: Postul de Televiziune The Money Channel: Stimate Doamne, Stimati Domni: Va rugam sa asigurati transmiterea pe postul Dumneavoastra de Televiziune, la o ora de audienta maxima, a Dreptului-la-Replica Respingem apologia avortului, fata de emisiunea din seara de Luni, 16 Aprilie 2012, despre avort in Comunism. Va multumim. Paulina Sigarteu: Consilier Gratis Pro Deo, Bucuresti , 17 Aprilie 2012

Respingem apologia avortului: Emisiunea transmisa A-Doua-Zi-de-Pasti , 16 Aprilie 2012 , la The Money Channel , in partea sa referitoare la situatia avorturilor in regimul Ceausescu, reprezinta o scandaloasa si iresponsabila pledoarie pentru avort, o apologie inacceptabila a crimei. Asociatia Casa Gratis Pro Deo  -care apara viata nenascuta- protesteaza cu toata puterea fata de modul dezechilibrat, lipsit de profesionalism, in care au fost transmise publicului exclusiv opinii ale unor femei atee sau care ignora / dispretuiesc / resping morala crestina. Este inacceptabil sa afirmi ca cea mai mare crima a regimului Ceausescu a fost interzicerea avorturilor . Prin emisuni ca cea pe care o deplangem aici  se acopera implicit adevaratele crime ale regimului ateu, se ascunde holocaustul rosu din Romania si din Lume, cu sutele de milioane de crime.

Este o iresponsabilitate diabolica sa reduci suferintele din timpul comunismului la problematica sexuala aberant propagata de minti decadente. Pentru femeile crestine, majoritare in aceasta Tara napastuita, interzicerea avortului nu reprezenta o problema. Dincolo de morala crestina, avortul are grave efecte negative medicale, psihice si fiziologice, greu vindecabile. Cea mai nenorocita hotarare a regimului cripto-comunist Iliescu-Roman a fost tocmai abrupta ,,liberalizare ,, a avortului. Mizeria morala si materiala in care ne zbatem azi isi are cauza in primul rand in acel libertinism ce a zdrobit timp de doua decenii moralitatea in comunitatile noastre. Trebuie spus clar ca avortul este o crima. Nu cerem sa fie pedepsit penal, dar nu se poate accepta sa fie proclamat ca act medical si social bun, nu se poate permite apologia lui desantata. Un Stat responsabil trebuie sa marcheze, in plan juridic si educational, caracterul grav-nociv al avortului. O societate normala promoveaza firescul abstinentei, si nu jubilatia inumana a avortului criminal.

VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI
Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la contact@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

Lasati un raspuns