Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cercetătorii israelieni cred că au găsit POARTA SPRE IAD!

Iadul, Hades sau “tărâmul celor morţi” a fost mereu o enigmă. Există iad, există viaţă de după moarte? Noi ne întrebăm, dar anticii credeau cu tărie în existenţa acestui loc îngrozitor unde mergeau sufletele celor morţi, unde erau torturate şi cuprinse de suferinţe inimaginabile. Chiar dacă e doar un concept, cercetătorii israelieni spun că au găsit POARTA SPRE IAD.
Cercetătorii de la Universitatea Bar-Ilan din Israel au cercetat documente antice, de pe vremea grecilor şi a romanilor, pentru a afla mai multe informaţii cu privire la intrarea în iad şi au observat că anticii credeau că în tărâmul celor morţi se ajunge prin coborârea într-o peşteră.

Mai mult, într-o peşteră aflată în apropiere de Ierusalim au descoperit zeci de lămpi antice romane, despre care se crede că erau folosite în ritualuri care aveau legătură cu iadul.

La fel, zeiţa grecească Demeter ar fi coborât în Hades printr-o peşteră, pentru a ajunge pe lumea cealaltă, în tărâmul morţilor, ca să-şi găsească fiica decedată.

Cert este că oamenii de ştiinţă israelieni cred că peştera din apropiere de Ierusalim este intrarea spre iad, aşa cum credeau anticii. Acolo este poarta simbolică prin care sufletele ajungeau în lumea de apoi şi speră ca teoria lor să se confirme.

Lasati un raspuns