Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfinţirea Centrului Pastoral-Misionar Sfinţii Împăraţi la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Melbourne, Australia

Sâmbătă, 21 aprilie 2012, Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande în prezenţa unui sobor de preoţi si credincioşi din Melbourne, Australia, a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea românească ‘Izvorul Tămăduirii’ (suburbia Melton West, Victoria), după cum ne informează roeanz.com.au.
După încheierea Sfintei Liturghii şi a cuvântului de învăţătură, a inaugurat şi sfinţit Centrul Pastoral-Misionar ‘Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena’, spaţiul în care vor avea loc activităţile pastorale, sociale şi misionare iniţiate de către episcopul eparhiot în folosul comunităţii ortodoxe româneşti.

Sfinţirea locului a avut loc în anul 2011, la sărbătoarea ‘Izvorul Tămăduirii’ când a avut loc sfinţirea apei şi binecuvântarea acestui loc. Lucrările de amenajare la Centru Pastoral-Misionar ‘Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena’ au început la 1 august, 2011.
Având în vedere că în anul 2013 se împlinesc 17 secole de la libertatea acordată Bisericii de către Sfântul Împărat Constantin cel Mare, primul Centru Pastoral-Misionar al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei şi Noii Zeelande a fost închinat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mamei sale Elena.

În cuvântul adresat celor prezenţi de către Preasfinţitul Părinte Mihail, a fost subliniată importanţa libertăţii religioase acordate de către Sfântul Constantin şi roadele acestei libertăţi pe care le-a avut Biserica Universală în istoria sa. În acest context a apreciat libertatea de credinţă de care ne bucurăm noi toţi în Australia şi Noua Zeelandă, spunând că aceasta ne şi îndatorează să fim buni creştini mărturisitori ai Evangheliei Domnului Hristos în societatea în care trăim, păstrând credinţa ortodoxă, tradiţiile româneşti şi cultura bogată, moştenite de la înaintaşii noştri şi datoria de a le transmite generaţiilor viitoare.

În încheiere a mulţumit inginerului constructor domnul Constantin Logan şi familiei sale, membri ai comunităţii ortodoxe din Melbourne, care a contribuit substanţial la începerea şi definitivarea cât şi la inaugurarea acestui Centru Pastoral-Misionar.

A urmat o agapă frăţească cu bucate tradiţionale româneşti, pregătite de către doamnele din comunitatea de la Melbourne.

Lasati un raspuns