Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfințirea Pietrei de Temelie a primei biserici ortodoxe române din Piemonte

Marți, 01 mai 2012, va avea loc la Chivasso (Torino) sfințirea Pietrei de Temelie a primei biserici ortodoxe române din Piemonte, la Parohia “Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica” (Foto), păstorită de Părintele Nicolae Vasilescu- se arată într-un comunicat al Episcopiei Române din Italia.
La acest moment solemn, precedat de Sfânta Liturghie, va participa Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, având ca oaspete de seamă pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop IOAN al Covasnei și Harghitei care va însoți și va aduce spre închinare, din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, moaște ale Sfântului Cuvios Gheorghe de la Cernica.

În fruntea delegației de la  Mănăstirea Cernica se va afla Preacuviosul Părinte Stareț MAXIM, însoțit de alți părinți. Acesta va aduce în dar parohiei de la Chivasso un veșmânt cu care au fost îmbrăcate moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe.

Vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților civile și religioase din orașul Chivasso, al căror aport generos la achiziționarea terenului și a aprobărilor pentru edificarea locului de cult, a fost și este de importanță fundamentală.

Lasati un raspuns