Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Teoriile apocaliptice despre incalzirea globala, demontate de o imagine surprinsa in Himalaya

O imagine surprinsa de un satelit francez demonstreaza ca una dintre cele mai vehiculate teorii privind efectele incalzirii globale, respectiv disparita ghetarilor, ar putea fi falsa.
Din contra, se pare ca ghetarii din Himalaya nu sunt pe cale de disparitie, ci chiar continua sa creasca. Fenomenul a fost localizat in masivul muntos Karakorum, care este situat in Asia Centrala. K2, al doilea munte ca inaltime pe glob, face parte din acest masiv, Karakorum fiind amplasat in nordul muntilor Himalaya.
Imaginile care te vor face sa-ti doresti sa locuiesti in spatiu! Pamantul asa cum NU l-ai mai vazut niciodata.

Specialistii au comparat datele din 1999 cu cele din 2008 si au tras concluzia ca ghetarii au continuat sa se dezvolte. Dimensiunile ghetarilor au crescut intre 11 si 22 de metri in fiecare an.
harta

Informatia da batai de cap cercetatorilor, caci acum ar trebui sa gaseasca o explicatie viabila. In unele parti de pe glob, ghetarii se topesc pe cand in Himalaya cresc in continuare.

Intra intr-un tur VIDEO la Antipa si vezi o lume disparuta! Uite ce spectaculos arata muzeul

“Nu putem inca explica fenomenul. O posibila cauza ar putea fi clima din zona Karakorum, unde precipitatiile sunt frecvente ceea ce ar putea produce o crestere a masei glaciare, dar deocamdata e doar o ipoteza”, a spus Julie Gardelle, cea care conduce echipa de cercetatori desemnati a lamuri acest mister.

Studiile din trecut indicau ca ghetarii din Himalaya vor disparea in curand, daca ritmul de topire se mentine.

Lasati un raspuns