Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sinod Mitropolitan in Mitropolia Europei Occidentale si Meridionale

In ziua de 3 mai 2012, a avut loc, la sediul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale de la Limours, sedinta de lucru a Sinodului Mitropolitan, sub presedintia Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Iosif.
Au participat:
– Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale;
– Preasfintitul Parinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei;
– Preasfintitul Parinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei;
– Preasfintitul Parinte Episcop-vicar Marc Nemteanul;
– Preasfintitul Parinte Arhiereu-vicar Ignatie Muresanul.

Ordinea de zi a cuprins probleme cu caracter pastoral-misionar, administrativ, social, interortodox si interconfesional, dintre care amintim:

1. Diverse probleme de pastoratie in diaspora. Obiective si perspective pentru urmatorii doi ani;

2. Anul 2012 – Anul omagial al Tainei Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor. Importanta temelor propuse de catre Sfantul Sinod si necesitatea abordarii lor in toate conferintele preotesti, la cateheze, precum si la viitorul Congres al Mitropoliei care va avea loc in luna iunie, la Roma;

3. Congresul Mitropoliei – 4-6 iunie 2012 – la sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei:

a. s-au stabilit temele celor doua conferinte si zece seminarii ce vor fi sustinute in cadrul Congresului. Vor fi tratate teme legate de suferinta, vindecare, precum si de criza familiei, cateheza adolescentilor si teme de bioetica.

b. s-a definitivat programul final pe durata celor trei zile, dintre care o zi si jumatate va fi dedicata conferintelor, seminariilor si Adunarii Mitropolitane, restul timpului fiind dedicat unui pelerinaj la locurile sfinte legate de istoria crestinismului din Roma si imprejurimi.

4. S-a stabilit tema urmatorului Sinod Mitropolitan: Criza familiei – identificarea de solutii pastorale.

Paris, 3 mai 2012

Secretariatul Sinodului Mitropolitan
Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale

Lasati un raspuns