Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biblicul rege Irod a fost ingropat in stil roman

Regele Irod, cel care a ordonat uciderea celor 40 000 de prunci evrei, a fost ingropat intr-un mormant impodobit cu picturi conform obiceiurilor romane ale vremii. Acest fapt contravine traditiilor funerare din anticul Israel, argument in plus cu privire la autenticitatea mormantului descoperit de arheologii israelieni din cadrul Universitatii din Ierusalim.
Mormantul stravechi al regelui a fost descoperit initial in anul 2007, undeva in Desertul Iudeei de catre profesorul Ehud Nezer. Mormantul lui Irod se afla amplasat in cadrul palatului sau de iarna, monumentul avand initial o inaltime de 25 metri.
Mausoleul este impodobit cu picturi in stil roman, regele Israelului din acea perioada fiind nu doar vasalul romanilor ci si un admirator al culturii si civilizatiei latine.
Astfel, camera sa mortuara era impodobita cu imagini care reprezentau imagini ale unei ferme romane din sudul peninsulei italice. Conform arheologilor israelieni, acesta este singurul loc din Israel unde se afla picturi romane.

Dupa moarte lui Irod, petrecuta in secolul 1 e.n. , Palatul din Herodium a devenit un loc de refugiu al rebelilor evrei care luptau contra ocupatiei romane, intregul complex architectural suferind distrugeri semnificative inainte de a fi distrus complet de catre soldatii romani in anul 71, la doar un an dupa distrugerea Templului din Ierusalim.
Insurgentii evrei adapostiti in Herodium, urau atat de mult amintirea regelui Irod incat au daramant sarcofagul in care se aflau ramasitele acestuia.

Lasati un raspuns