Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Descoperire istorica intr-un simbol vechi de mii de ani. Ce inseamna de fapt Ochiul lui Horus

Sansele sa fi vazut acest simbol egiptean sunt foarte mari, avand in vedere ca este vorba despre “Ochiul lui Horus”.
Ochiul lui Horus sau Ochiul lui Ra este un simbol antic egiptean ce sugereaza protectia din partea ochiului atoatevazator al Soarelui.
El reprezinta puterea iluminarii. Se spune ca este ochiul zeului-soim ceresc Horus, cunoscut si sub numele de Ra, zeitatea cerului cu un cap de soim. Legenda spune ca Horus a fost odata un zeu local, venerat in regiunea Deltei Nilului.

Descoperire incredibila intr-un parc acvatic din Anglia! O fetita de 5 ani a gasit o fosila veche de 160 de milioane de ani

De-a lungul secolelor, cultul sau s-a raspandit in tot Egiptul, iar crezul in puterea Ochiului lui Horus s-a raspandit la venirea romanilor, cand a fost venerat ca fiu al zeitei Isis si al zeului Osiris. Horus este asociat cu regenerarea, sanatatea si prosperitatea crescanda.

Se credea ca sursa puterii lui Horus se afla in ochii acestuia. Ochiul drept era alb si reprezenta soarele, cel stang era negru si simboliza luna.

Miturile antice spun ca Horus si-a pierdut ochiul stang in lupta cu fratele sau malefic, Seth, cu care s-a luptat ca sa razbune uciderea lui Osiris.

Seth i-a scos ochiul, dar a pierdut lupta. Zeul Thoth a intregit ochiul prin magie, apoi Horus i l-a aratat lui Osiris, care i-a dat puterea sa renasca, dar in lumea cealalta.

Astfel, ca amuleta, Ochiul lui Horus are trei versiuni: ochiul stang, ochiul drept si cei doi ochi. Ochiul este construit din fragmente, si 1/64 din el lipseste, aceasta fiind bucatica speciala adaugata prin magie de Thoth.

El este noul Nostradamus! Uite ce previziuni extraordinare a facut un pusti de 12 ani

Deasemenea ochiul drept este considerat datator de viata caci, conform unei alte legende, din lacrimile sale au fost create toate vietatile.

Egiptenii folosesc acest simbol al ochiului ca pavaza impotriva oamenilor rauvoitori. Purtat ca bijuterie de aur, argint, lapislazuli, lemn, portelan sau calcedonie rosie, despre Ochiul lui Horus se crede ca garanteaza siguranta, protejand sanatatea purtatorului si oferindu-i intelepciune si prosperitate.

Unii oameni cred ca Ochiul lui Horus poate prinde viata si secera pe orice om cu intentii rauvoitoare. Amulete in forma unui ochi au fost gasite frecvent in mormintele regale , ca o protectie in viata de apoi. Ochiul semnifica , de asemenea , puterea regala.

Anticii il considerau un simbol al indestructibilitatii , extrem de util atunci cand aveau loc nasteri. Insemnul ochiului a fost descoperit sub cel de-al doisprezecelea strat de bandaje al mumiei lui Tutankamon.

Vechii navigatori de pe Marea Mediterana pictau ochiul la prova corabiilor lor, ca un semn de protectie asupra calatoriei lor.

Simbolul ochiului a fost adoptat de masonerie si de SUA , sub forma unui element al Marelui Sigiliu , in care apare deasupra unei piramide inversate ca “Ochi al Providentei“.

Multi au crezit ca este un fel de reprezentare scrisa a unor hieroglife, insa este de fapt matematica, scrie mathworld.wolfram.com.

Lasati un raspuns