Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfinţirea Bisericii Naşterea Maicii Domnului – Socola Mică din Iaşi

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, va resfinţi sâmbătă, 19 mai 2012, Biserica cu hramurile ‘Naşterea Maicii Domnului’ şi ‘Sfinţii Atanasie şi Chiril’ – Socola Mică din Iaşi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
Sfântul lăcaş a fost sfinţit prima dată în urmă cu 203 ani, fiind ctitorit de Atanasie şi Ana Gosan. Reabilitarea acestuia a început cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. ‘Lucrările de reparaţie, consolidare şi înfrumuseţare au început în anul 2006, lăcaşul de închinăciune făcând parte din clasa monumentelor istorice. În biserică se păstrează din anul 1814 catapeteasma şi icoanele, semnate smerit de zugravul Grigorie. Sfântul lăcaş a fost împodobit în ultimii ani cu pictură, de pictorii Vasile şi Ramona Isari. S-a lucrat numai pe dispoziţia de şantier a Direcţiei Judeţeane pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Iaşi’, a spus pr. paroh Mihai Opăriuc.

Biserica cu hramurile ‘Naşterea Maicii Domnului’ şi ‘Sfinţii Atanasie şi Chiril’ – Socola Mică se află pe şoseaua Bucium din Iaşi, la 300 de metri de Spitalul Socola, spre Vaslui. La intersecţia drumului care duce spre sfântul lăcaş există drept indicator o troiţă.

Lasati un raspuns