Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Turnul Cathedral Plaza poate fi demolat

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis respingerea actiunii intentata de dezvoltatorul turnului de birouri Cathedral Plaza construit langa Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti, Millennium Building Development SRL (MBD), impotriva statului roman.
“Practic, acum, Primaria Capitalei poate trece la desfiintarea constructiei fara niciun fel de probleme. Noi vom notifica primaria cu privire la decizia CEDO. Primarul Sorin Oprescu incepuse, la un moment dat, procedurile legale de des-fiintare, prin notificarea proprietarului Cathedral Plaza. Dar apoi nu le-a mai continuat”, a declarat avocatul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti (ARCB), Ofelia Barsan, citat de Bursa.
Avocatul a spus ca autorizatia pentru Cathedral Plaza nu trebuia eliberata de Primaria Sectorului 1, ci de Primaria Capitalei, si sustine ca legea prevede, in acest caz, ca singura solutie, desfiintarea turnului de birouri intrucat o re-autorizare pentru intrarea in legalitate nu mai este posibila.
In ianuarie 2012, prin avocatul Ron Soffer, MBD a formulat plangeri impotriva Statului Roman la CEDO, invocand incalcarea dreptului de proprietate si a dreptului la un proces echitabil.

Lasati un raspuns