Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Conferinta preotilor romani ortodocsi din Ungaria are loc la Chitighaz

Urmãtoarea conferintã a preotilor ortodocsi din Ungaria va avea loc pe 19 mai, la Chitighaz. La biserica din localitate va fi sãvârsitã Sfânta Liturghie Arhiereascã, dupã care va urma conferinta cu tema „Taina Sfântului Maslu”, sustinutã de pr. arhimandrit Calinic si pr. Marius Maghiaru transmite Foaia Romaneasca in utlimul sau numar.
Biserica Ortodoxã Românã din Ungaria a primit de la contribuabili, în 2011, pe baza sistemului de 1% din impozitul personal pe venit, suma de 3,4 milioane de forinti, mai scrie Foaia Romaneasca intr-un amplu material dedicate acestui subiect.
Suma oferitã pe aceastã cale cultului românesc este cu ceva mai micã decât cea din 2010, cu toate cã a crescut cu peste 50 de personae numãrul ofertantilor. Donatia provine de la 530 de sustinãtori. Cifrele indicã o tendintã similarã cu rezultatele înregistrate la nivel national. Oficiul National al Impozitelor si al Vãmilor (NAV) a publicat recent pe site-ul institutiei datele cumulate în vara anului trecut despre subventiile directionate de contribuabili spre biserici. În 2011, confesiunile din Ungaria au primit de la peste 1 milion 19 mii de persoane 4,98 miliarde de forinti. În 2010 s-a oferit pentru biserici suma de peste 5,24 miliarde de forinti din partea a 913 mii de contribuabili.

Lasati un raspuns