Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mesajul de condoleanţe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la înmormântarea Preotului Ioan Drăgoi

La trecerea la cele veşnice a Preotului Ioan Drăgoi, preot de caritate la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanţe pe care îl prezentăm în cele ce urmează:
Familiei regretatului
Preot IOAN DRĂGOI
Îndurerată familie,
Întristată adunare,
Cu multă tristeţe am primit vestea trecerii din această viaţă a Părintelui Ioan Drăgoi, preot de caritate la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu.
Plecarea lui dintre noi înseamnă o grea pierdere pentru dumneavoastră, familia sa, dar şi pentru credincioşii pe care i-a păstorit.
De numele părintelui Ioan Drăgoi se leagă, în mod deosebit, slujirea bolnavilor şi construirea bisericii de lemn Naşterea Maicii Domnului, din curtea Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

Inspirat de Evanghelia iubirii milostive a lui Hristos pentru oameni, Părintele Ioan Drăgoi a fost un misionar autentic care a luptat pentru normalitatea prezenţei preoţilor de caritate în spitale, conform vechii tradiţii filantropice a Bisericii, revenită acum în actualitate.

Cu o motivaţie spirituală şi etică profundă, Părintele Ioan Drăgoi a văzut în chipul celor bolnavi şi suferinzi demnitatea unică şi eternă a persoanei umane, create după chipul lui Dumnezeu. De aceea el a cercetat întotdeauna cu dragoste pe bolnavi aducându-le alinare şi ajutându-i să înţeleagă că vindecarea este dar de la Dumnezeu, care se cere şi se aşteaptă de la El cu speranţă.

Lucrarea Părintelui Ioan Drăgoi, făcută cu dragoste pentru Biserica lui Hristos, i-a adus preţuirea celor care l-au cunoscut şi recunoştinţa celor pe care i-a slujit, fiind pentru ei mâinile iubirii milostive a lui Hristos, Doctorul sufletelor şi al trupurilor.

Păstrăm vie amintirea Părintelui Ioan Drăgoi, care ne-a fost coleg de facultate la Sibiu (1970-1974) şi cu care ne-am întâlnit la Mănăstirea Sâmbăta de Sus în anul 2009, la întâlnirea de 35 de ani de la terminarea facultăţii.

Suntem alături de dumneavoastră în acest ceas de vremelnică despărţire şi ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească cu drepţii sufletul Părintelui Ioan Drăgoi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, iar familiei îndoliate şi tuturor celor ce l-au iubit şi l-au preţuit să le dăruiască mângâiere şi întărire sufletească.

Veşnica lui pomenire, din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântări pentru familia îndurerată,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Lasati un raspuns