Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Diplomă de vrednicie acordată preşedintelui CJ, Mircea Man, la hramul bisericii de lemn din Baia Sprie

Cetăţenii din Baia Sprie au marcat două evenimente importante, sâmbătă, 19 mai.
Pe de o parte, biserica de lemn din partea de jos a oraşului – Parohia Ortodoxă Baia Sprie II – şi-a serbat hramul, cu participarea Preasfinţiei Sale Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Pe de altă parte, a fost inaugurat noul parc oraşului, construit pe strada Străbunilor, cu fonduri guvernamentale atrase de administraţia locală.
Printre numeroşii participanţi s-a numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man. Justin Sigheteanul a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească, sfinţind apoi altarul de vară al complexului bisericesc, clopotniţa cu sala de şedinte a Consiliului Parohial şi biblioteca din incinta acestei construcţii. Totodată, a binecuvântat lucrările de la demisolul bisericii şi cele de extindere a lăcaşului de cult.
Pentru aportul adus la realizarea acestui complex bisericesc, episcopul Justin Sigheteanul i-a rasplătit cu Diplome de vrednicire şi mulţumire pe binefăcători: preoţi, curatori, meşteri, oficialităţi locale şi judeţene, credincioşi. Preşedintele CJ, Mircea Man, a fost unul dintre cei nominalizaţi, Justin Sigheteanul subliniind credinţa domniei sale şi sprijinul continuu pe care Mircea Man îl acordă bisericilor din toate localităţile judeţului Maramureş.
Preşedintele CJ a fost invitat apoi să taie panglica inaugurală a noul parc al oraşului, alături de autorităţile locale ale oraşului Baia Sprie. Acesta a fost construit pe strada Străbunilor, cu fonduri guvernamentale atrase de administraţia locală.

Biroul de presă,
Cabinet preşedinte

Lasati un raspuns