Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Chinezii se cred Dumnezeu după ce au spart acest record. Viaţa pe pământ nu va mai fi la fel

Acum câţiva ani nici nu ne-am fi gândit la acest lucru. Părea un proiect sortit eşecului, care ar fi devenit realitate numai pe platourile de filmare ale peliculelor SF. Însă perseverenţa chinezilor este proverbială.
O echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din China se mândreşte cu doborârea unui record într-un domeniu, care pentru mulţi pare inexplicabil.  Chinezii spun că au teleportat un foton la o distanţă de 97 de kilometri, fiind depăşit astfel recordul anterior, datând din 2010, acesta din urmă fiind de doar 16 kilometri.

În urmă cu 15 ani s-a vorbit pentru prima dată de teleportarea cuantică, practica pe care oamenii de ştiinţă au încercat să o pună în practică. Aceasta este considerată ca  “Sfântul Graal” de cercetători, pentru că prin intermediul ei, se poate muta un obiect dintr-un loc în altul fără a se parcurge spaţiul dintre punctele A(punctul de plecare) şi B(punctul de sosire).

Obiectul practic nu se mişcă din punctul A în punctul B, ci fotonul replică informaţiile conţinute ale fotonului iniţial, devenind astfel imaginea în oglindă a acestuia.

Dacă această tehnică va fi dezvoltată, va fi utilizată de serviciile militare în transmiterea informaţiilor secrete, scrie Time.

Lasati un raspuns