Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Comunitatea ortodoxa Romana din Bristol a sarbatorit un an de existent

La 20 mai 2012, la invitatia Comunitatii Ortodoxe Romane din Bristol si a preotului paroh Ioan Claudiu Moldovan, Ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Dr. Ion Jinga, si doamna Daniela Jinga au participat la aniversarea primului an de la stabilirea Comunitatii Ortodoxe Romane din Bristol.
Cu acest prilej, un sobor de 12 preoti in frunte cu Preasfintitul Ignatie Muresanul, episcop in cadrul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, a oficiat serviciul religios prin care s-a sarbatorit hramul bisericii “Sfintii Imparati Constantin si Elena”.
In cuvantul sau, Preasfintitul episcop Ignatie Muresanul a subliniat contributia pe care prezenta constanta a Ambasadorului Romaniei la Londra in mijlocul comunitatilor romanesti din Marea Britanie o aduce la coeziunea acestora si la pastrarea legaturilor cu Tara.
La randul sau, ambasadorul Ion Jinga a reiterat parteneriatul pe care Ambasada il are cu romanii din Regatul Unit, sprijinul si atentia pe care autoritatile de la Bucuresti le acorda romanilor din strainatate, precum si importanta pastrarii si promovarii valorilor fundamentale ale romanismului: cinstea, onestitatea, dragostea de Tara, obtinerea succesului prin munca, mandria de a fi roman.
Momentul religios a fost urmat de un spectacol folcloric sustinut de membri ai comunitatii romanesti din Bristol. Cunoscuta interpreta de muzica populara si religioasa, doamna Teodora Tuca Paunescu, a fost prezenta la eveniment si a donat, cu acest prilej, Crucea pentru altarul Biserii Ortodoxe Romane din Bristol. Acest lucru a fost posibil si prin implicarea presedintelui Asociatiei Romane din Tara Galilor, domnul Stefan Giurca.
La ceremonie au participat peste 400 de persoane.

Lasati un raspuns