Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sărbătoarea Înălţării Domului – Ziua Eroilor, sărbătorită cu fast de autorităţile judeţului

Măritul praznic al Înălţării la ceruri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, coincide, într-o semnificativă şi sfântă tradiţie, cu cinstirea memoriei Eroilor Neamului. Astfel, astăzi, de la ora 12.00, la Monumentul Ostaşului Român s-a desfăşurat ceremonialul militar şi religios pentru comemorarea eroilor patriei. Slujba religioasă şi de pomenire a eroilor a fost oficiată de PS Arhiereu Vicar Justin Sigheteanu, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, fiind prezent, totodată, şi PS Episcop Vasile Bizău. Apoi au fost sfinţite coroanele de flori aduse de participanţi.
La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Apărării Naţionale, Direcţiei Judeţene de Informaţii, Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale, justiţie, parlamentari, veterani de război, cadre militare în rezervă şi retragere, reprezentanţi ai partidelor politice, şefi ai serviciilor publice deconcentrate, sindicate, reprezentanţi din învăţământul preuniversitar şi universitar, organizaţii neguvernamentale şi reprezentanţi ai societăţii civile.
După prezentarea onorului militar şi salutarea Drapelului de Luptă, a fost intonat Imnul Naţional al României. Despre însemnătatea zilei au vorbit prefectul judeţului, Sorin Rednic, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

În alocuţiunea sa, preşedintele Mircea Man a spus:

“Ziua Eroilor, marcată împreună cu Sfânta Sărbătoare a Înălţării Domnului, este un minunat prilej de a cinsti, aşa cum se cuvine, memoria ostaşilor noştri jertfiţi în lupta pentru apărarea ţării, credinţei şi neamului. Eroii căzuţi la datorie ne marchează puternic, din generaţie în generaţie. Ştiuţi sau neştiuţi, ei au intrat în conştiinţa noastră precum limba, tradiţia, valorile sau frumuseţile neamului românesc. Cu preţul vieţii, ei au luptat şi s-au aruncat în braţele morţii. De aceea continuă să trăiască printre noi. Cu prilejul Zilei Eroilor şi a Înălţării la Ceruri a Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ne aplecăm frunţile cu smerenie în faţa străbunilor care au făruit poporul roman. Fie ca lumina acestei însemnate zi să se reverse în sufletele maramureşenilor de pretutindeni sentimentele înălţătoare ale iubirii de Dumnezeu, de Neam şi de Patrie. Să dăinuie în fiecare dintre noi gânduri de recunoştinţă faţă de toţi eroii neamului românesc, prin rugăciuni de veşnică pomenire.
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toţi eroii neamului românesc!
Hristos S-a Înălţat!”.

Autorităţile au depus apoi câte o coroană de flori la obeliscul cimitirului comemorativ. Un moment impresionant a fost gestul elevi băimăreni prezenţi la ceremonialul desfăşurat, care au depus flori la plăcile comemorative din cadrul cimitirului. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Detaşamentului de Onoare şi a Fanfarei municipale.

Biroul de presă,
Cabinet preşedinte

Lasati un raspuns