Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

PIETRE DE MORMINT

Recent am scris despre declinului ateismului, un subiect care a suscitat multe reactii din partea dtra, unii intrebindu-ne daca intradevar ar fi asa. Probabil intr-o mare masura raspunsul depinde de cine face numaratoarea, unde si din ce perspectiva. Astazi venim cu un exemplu concret al unei parti a lumii unde fara indoiala ateismul e in declin si cedeaza loc credintei religioase, in speta crestinismului. E vorba de China comunista. O facem din perspectiva unei recente aparitii editoriale (2011) a scriitorului dizident chinez, Liao Yiwu. Titlul cartii e sugestiv, God Is Red, iar subtitlul si mai sugestiv: The Secret Story of How Christianity Survived and Flourished in Communist China.  (“Dumnezeu e Rosu, Istoria Secreta a Supravietuirii si Progresului Crestinismului in China”). Dumnezeu e rosu in China nu pentru ca rosu e culoarea comunismului, ci, zice Liao, din cauza singelui varsat si sacrificat de misionarii straini si crestinii chinezi care au transformat China, in doar 60 de ani, in una din marile puteri crestine ale lumii. Statisticile arata ca zilnic in China se convertesc la crestinism 10.000 de oameni. In China sunt mai multi crestini decit in oricare tara europeana in afara Rusiei. Cum a ajuns China comunista sa detina recordul acesta? Raspunsul, detaliat cu multa rabdare si pasiune, e dat de Liao Yiwu in cele 231 de pagini ale cartii lui.

Statistici

Liao Yiwu e unul dintre cei mai proeminenti si bine cunoscuti scriitori chinezi. Poemul lui epic “Masacru”, care descrie represaliile guvernului comunist chinez impotriva manifestantilor din Tianamen Square in 1989, i-au adus 4 ani de puscarie. In 2008 a publicat o alta carte anticomunista care inca e interzisa in China. Cu toate acestea, Liao continua sa scrie despre subiecte care irita guvernul comunist. De data asta prin God Is Red, o cronica a renasterii crestinismului in China dupa ce in 1950 Mao l-a pus in afara legii, a expulzat, incarcerat sau executat toti misionarii crestini aflati in China la vremea aceea, a pus in lagare de concentrare sau executat preotii si pastorii chinezi, a inchis bisericile, si a confiscat bisericile si proprietatile lor si ale crestinilor. Aproape ca a sufocat crestinismul chinez. Ironic, daca in 1950 in China erau doar 700.000 de crestini, in 2010 se estima ca numarul lor a crescut la 70 de milioane, dintre care 50 de milioane de protestanti si 10 milioane de catolici. In 2007 publicatia oficiala chineza China Daily afirma ca in China erau 40 de milioane de protestanti si 10 milioane de catolici. Numarul neoficial al crestinilor chinezi insa e estimat la peste 100 de milioane, avind in vedere ca multi dintre ei se inchina in biserici neinregistrate oficial, in casele oamenilor, si nu in bisericile oficiale recunoscute sau autorizate de stat. Dupa 60 de ani de persecutie, crestinismul a devenit cea mai numeroasa religie din China. Asa afirma God Is Red. Nu e budismul, taoismul sau confucianismul, ci crestinismul. Cresterea aceasta vertiginoasa e comparabila doar cu aceea a crestinismului la inceputul Mileniului I.

Trecutul

Crestinismul a patruns in China inca din secolul IX dar progresul a fost greoi din cauza dificultatile in penetrarea zonelor muntoase si rurale ale tarii. Pina la 1949 numarul crestinilor abia ajunsese la 700.000 in toata tara. Dar influenta crestinilor chinezi era bine cunoscuta. Inca inainte de 1949 unii din liderii rascoalelor chineze impotriva britanicilor au fost crestini ori chinezi neconvertiti dar educati in scolile misionare protestante americane din China. Inainte de moartea lui Mao Zedong in 1976, multi crestini chinezi au fost incarcerati si executati. Zece ani mai tirziu insa lucrurile au inceput sa se schimbe. In timp, intelectualii dizidenti au devenit interesati in crestinism, Liao fiind unul dintre ei. Primul lui contact cu crestinismul a fost in 1998 cind a intilnit primul crestin care l-a invitat la o slujba religioasa in casa unui om. Liao a refuzat, dar apoi s-a razgindit. Iar ce a vazut i-a ramas imprimat in minte pentru restul vietii. Pentru prima data in viata a asistat la o slujba religioasa unde vazuse zeci de oameni rugindu-se, cintind, recitind poezii, citind Biblia, cu voce tare sau singuri, intr-o disciplina desavirsita. Oamenii pareau sinceri in simtamintele lor, dar se inchinau in ascuns. Ca dizident, asta il deranja pe Liao, el insusi fiind o victima a interdictiilor comuniste. I s-au deschis ochii spre o perspectiva noua, aceea a libertatii religioase.

De-a lungul anilor Liao a mentinut contact cu prietenii lui crestini, fara insa a deveni el insusi crestin. Si tot de-a lungul acelorasi ani multi dintre prietenii lui crestini au fost arestati si incarcerati din pricina credintei sau pentru ca se inchinau in biserici neautorizate de guvernul comunist. Liao insa a perseverat. Intors la Pekin, a intrat in contact cu un grup de crestini care i-au dat un documentar despre istoria crestinismului in China. Dupa ce l-a vizionat, Liao a decis sa demareze un proiect propriu al istoriei crestinismului in China comunista. Oportunitatea perfecta a aparut in 2004 cind Liao a intilnit un doctor, pe care il descrie in carte cu numele fictiv de Dr. Sun. O data devenit crestin, Dr. Sun, si-a abandonat profesia de medic si s-a facut misionar. Ani de zile a peregrinat prin muntii si provinciile rurale ale Chinei oferindu-si fara plata serviciile medicale saracilor si celor lipsiti de nadejde. In acelasi timp insa propovaduia si Evanghelia. Vreme de mai multe luni Liao l-a acompaniat pe Dr. Sun prin diferite zone ale Chinei unde a intrat in contact cu oameni in virsta, preoti, pastori, calugari si calugarite, unii in anii 80, 90 ai vietii si chiar mai in virsta. Liao le-a luat interviuri, cu multa migala, detaliate, cautind sa cunoasca geneza moderna a crestinismului in China, vremea persecutiei, si situatia curenta.

Interviuri si amintiri

In God Is Red Liao reda 18 din interviurile luate. Toate fascinante si abundente in detalii pastrate zeci de ani in mintea si memoria unor crestini batrini pina la intilnirea lor cu Liao. Citind cartea iti face impresia ca parca asa a rinduit Dumnezeu ca acesti oameni sa supravietuiasca orgiile comuniste, sa traiasca vieti lungi, sa fie martori la multe evenimente, si sa dezvaluie, chiar inainte de moarte, amintirile lor despre supravietuirea crestinismului in China. Unii dintre ei au murit inainte de publicarea cartii, iar altii dupa.

Liao dovedeste a fi un scriitor iscusit. Frazele lui sunt scurte, foarte descriptive, si depisteaza detaliile cele mai fascinante. Detalii care te impiedica sa te plictisesti si nu ingaduie cititorului sa puna cartea jos. Descrie servicii religioase in case, in curti, pe strazi, gramezi de sute de oameni simpli, lipsiti de nadejde, care se string as auda cu atentie mesajul Bibliei.

Interlocutorii lui Liao isi amintesc de “barbati inalti cu par blond sau rosu” care veniseara in China ca misionari. Erau europeni, australieni, neo zeelandezi, americani. Barbati ale caror sotii aveau ochi albastri. Cu copii multi, unii nascuti in China, dintre care multi murisera acolo. Nu s-au mai intors acasa si i-au ingropat in China. Oameni buni care invatau pe chinezi un model de viata noua, acela crestin, plin de umilinta, sacrificiu, integritate, dragoste fata de aproapele. Unii se pricepeau la medicina, vindecau pe cei bolnavi, invatau pe chinezi regulile elementare de igiena. Ii invatau cum sa cultive pamintul pentru a le da mai mult rod. Au construit biserici, scoli, orfelinate, drumuri, cabinete medicale. Au invatat limba localnicilor, au invatat oamenii sa scrie si sa citeasca, sa cinte cu vocea si din instrumente. Au tradus Biblia in limba lor. Acestia au fost misionarii, barbati si femei de care crestinii chinezi inca isi aduc aminte cu nostalgie, fie ca i-au cunoscut direct, fie ca li s-a povestit despre ei.

In anii 30 ai secolului trecut cind Japonia a invadat China, misionarii nu au plecat acasa ci au ramas in urma. Unii au fost executati, altii pusi in lagare de concentrare, altii au disparut fara ca nimeni sa le mai dea de urma. Sub guvernul nationalist a lui Chaing Kai-shek misionarii au dus-o mai bine, generalisimul si sotia lui fiind crestini. Invinsi de comunistii lui Mao in 1949, fortele nationaliste s-au refugiat in Taiwan iar Mao a dezlantuit teroare in toata China. Majoritatea misionarilor au parasait China la vremea aceea. Altii au ramas in urma, au refuzat sa plece, au fost arestati, ori executati, fiind denuntati ca agenti ai imperialismului strain. Altii an incercat sa ajunga in Hong Kong, Shanghai, Macao sau alte puncte portuare pentru a se intoarce acasa. Au pierit pe drum ori li s-a pierdut urma.

Pietre de mormint

In drumurile lui prin China Liao a cautat sa afle si mormintele misionarilor si preotilor ingropati acolo. A gasit citeva, putine. Satenii l-au dus la marginea satelor, prin balarii si buruieni pina la briu, aratindu-i pietre de morminte, pe unele din ele inca putindu-se citi fragmente de nume englezesti sau frantuzesti. Cu vremuri in urma acolo erau cimitirele unde fusesera ingropati misionarii si preotii straini si familiile lor. Viata moderna insa nu da liniste nici macar acestor pietre de morminte. Liao descrie vizita la un cimitir unde excavatoarele dislocau pietrele de mormint pentru a le vinde. In China comunista se construieste mult si piatra e scumpa. De ce nu si pietrele de mormint? Asta a fost si soarta mormintelor unor misionari. Istoria e dezgropata in China comunista, dar azvirlita la o parte. Iar in alte locuri, fostele cimitere au fost transformate in lanuri de porumb iar mormintele au disparut.

Minutios, Liao a adunat de pe unde a ajuns, numele tuturor misionarilor despre care i s-a vorbit, impreuna cu anul aproximativ in care au ajuns in China. A inregistat 62 de nume, toti ajunsi in China intre 1850 si 1949. O suta de ani. Unii au murit acolo, altii s-au intors in tara de bastina, iar altora nu li s-a mai dat de urma. Iar numele unora dintre ei nu mai sunt cunoscute. Majoritatea sunt nume englezesti, pe linga ei unii norvegieni. Iar misionarii catolici au fost toti europeni, francezi, belgieni ori elvetieni.

Crestinismul contemporan chinez

Crestinsmul contemporan in China, afirma Liao, e o forta cu care autoritatile trebuie sa se poarte cu atentie. Nu pentru ca ar fi o amenintare la adresa comunismului chinez. Dimpotriva. Spre surprinderea lui, remarca Liao, nici un crestin pe care l-a intilnit in drumetiile lui prin China, nu a exprimat sentimente de ura fata de comunism ori presecutia comunista. Crestinismul e un pericol pentru ca se extinde ca un foc care nu mai poate fi stapinit. Tot mai multe oficialitati se convertesc la crestinism. In timp, poate nu chiar mult, China comunista se va prabusi, spune Liao, dar nu din exterior, ci din interior, datorita influentei crescinde a crestinismul. Intr-un email din septembrie 2010 adresat unor prieteni din afara Chinei, Liao isi exprima admiratia fata de crestinism, afrimind, cu confidenta, ca crestinismul “will outlast the current totalitarian government”, adica “va supravietui guvernului totalitar chinez”. De ce? Pentru ca in China generatia contemporana de crestini sunt perseverenti si motivati sa vada lumina crestinismului aprinsa in toata tara.

Declinul ateismului? Fara indoiala. China oficial ateista raspunde afirmativ acestei intrebari. Da, in China comunista Dumnezeu zimbeste, iar cel rau scrisneste din dinti. In China Dumnezeu a biruit, iar Marx si Mao au pierdut. Ireversibil.

Am scris astazi despre experienta crestinismului in China din mai multe motive. Unii dintre noi au trait sub comunism si cunosc persecutia la care comunismul roman a supus crestinii. Nu putini au fost victime ale persecutiei religioase. Si nu putini preoti, pastori, si crestini autentici care au luptat pentru credinta au fost arestati, torturati, supusi la multi ani de inchisoare. Unii au fost executati iar altii au murit inainte de vreme in lagarele de concetrare comuniste. Parafrazindu-l pe Santayana, cine nu-si cunoaste trecutul e condamnat sa-l retraiasca. Nu dorim sa retraim vremurile acelea grele cind am fost lipsiti de libertatea religioasa. In plus, e bine ca generatia tinara sa cunoasca pretul pe care cei dinaintea noastra l-au platit pentru promovarea si pastrarea valorilor crestine. Libertatea religioasa e fara pret. Ce s-a intimplat in Romania comunista se petrece astazi in China comunista. Dar asta nu inseamna ca pericolele la adresa libertatii noastra religioase au disparut. Dimpotriva. Secularismul european cauta sa ne intoarca iarasi la vremurile cind religia si crestinismul erau marginalizate. Inca acum 2000 de ani Apostolul Iuda ne indeamna sa ne luptam pentru credinta data odata pentru totdeauna. (“3. Iubitilor, punand toata ravna sa va scriu despre mantuirea cea de obste, simtit-am nevoie sa va scriu si sa va indemn ca sa luptati pentru credinta data sfintilor, odata pentru totdeauna.”) Haideti deci sa fim vigilenti si sa nu pierdem din vedere una din cele mai pretioase libertati cu care am fost binecuvintati – libertatea religioasa.

AFR Recomanda: God is Red a facut obiectul multor recenzii. Va racomandam una publicata, la scurt timp dupa publicarea cartii, in Literary Review. http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=28440755&msgid=1708181&act=LCEM&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.literaryreview.co.uk%2Fdikotter_12_11.php Iar cei care doriti sa cumparati cartea, o pudeti comanda aici prin Amazon.com. http://www.amazon.com/God-Is-Red-ebook/dp/B004T4OQ62 Tot in acelasi link aflati o sumedenie de mici coomentarii si recenzii asupra cartii.

Partea a Doua: Saptamina viitoare intentionam sa reproducem, in traducere romaneasca, o parte a unui interviu fascinant care Liao l-a luat unei calugarite in anii 90 ai vietii ei. Memoriile si istorisirile ei sunt fascinante.

SAME SEX SCIENCE – Din partea cititorilor
La rubrica “din partea cititorilor” redam un comentariu la subiectul din saptamina trecuta: Buna ziua! Apreciez foarte mult articolele pe care am onoarea sa le primesc. Multa vreme am meditat si informat despre aceste inclinatii ale omului; ele au fost, sunt si vor fi. Raspunsul este simplu si scurt: SUFLETE DEFORMATE. Restul, casatorii intre persoane de acelasi sex, marsuri si tot felul de activitati pro si contra sunt manifestari ale oamenilor. Sa cautam VOIA LUI DUMNEZEU cu buna credinta, toti, fara tot felul de exagerari nascocite de mintea umana. M. D.

SOCIALISMUL PORTUGHEZ
Colegii din Portugalia ne-au scris recent despre eforturile lor de a stopa finantarea avortului din fondurile publice. Detaliile care ni le-au dat sunt ingrijoratoare. Socialistii portughezi au legalizat avortul in Portugalia la sfirsitul deceniului trecut, iar la citiva ani dupa aceea casatoriile intre persoane de acelasi sex. Legalizare avortului, insa, a fost acompaniata de beneficii insolente pentru femeile care avorteaza. Avorturile sunt platite din fondurile de stat, fie ca sunt facute in clinici private ori in spitale publice. Dupa avort, femeia are dreptul la un concediu de recuperare de pina la 30 de zile, platit in intregime. Daca femeile calatoresc din Azore sau Madeira pentru a face avort in Portugalia, calatoria si zborul sunt platite de catre stat. Pe linga asta, statul plateste si cheltuielile de calatorie ale unei insotitoare a femeii care avorteaza. Subventiile pentru avort sunt mai generoase decit cele pentru tratamentul de cancer sau ingrijirea dentala.

Colegii din Spania ne informeaza ca guvernul conservator spaniol intentioneaza sa elimine finantarea avorturilor din fonduri publice, cu exceptia celor necesitate  de motive medicale. In Franta statul plateste fiecare avort, atit in clincile private cit si in cele de stat, pretul fiind intre 250 si 450 de euro. Franta insa nu acorda subventii femeilor care doresc sa tina copilul.

Incurajam pe romanii si moldovenii din Portugalia sa se implice in miscarea pro-viata de acolo. Simbata trecuta a avut loc un mars pro-vita la Lisabona. Puteti vedea poze aici: http://www.federacao-vida.com.pt/index.php?option=com_content&view=article&id=399:caminhada-pela-vida-2012&catid=7:destaques , iar aici puteti contacta Federatia Portugheza ProVita:  www.federacao-vida.com.pt

NU, CATEGORIC NU!
Pe 10 iunie vor avea loc alegeri locale si municipale in Romania. Printre candidatii la posturile publice se afla doua persoane cu pozitii antivalori care nu trebuie votate cu nici un chip. NU, categoric NU! E vorba de dl Peter Eckstein Kovacs care candideaza la primaria Cluj, si dl Vasile Prigoana care candideaza la primaria Bucuresti. De ce ne opunem candidaturii lor? Din motive bine intemeiate. In vara lui 2008 dl Kovacs a initiat un proiect legislativ de legiferare in Romania a parteneriatelor civile, inclusiv al celor intre persoane de acelasi sex. Iar comunitatea homosexuala din Cluj i-a decernat un premiu in semn de apreciere pentru eforturile lui de promovare a drepturilor “minoritatilor sexuale.” Proiectul dlui Kovacs a esuat. La alegerile din noiembrie 2008 AFR s-a opus candidaturii lui si a pierdut alegerile pentru Senat. Ne amintim cu aprecieri abnegatia cu care clujenii au raspuns atunci chemarii care am facut-o ca cetatenii orasului sa voteze impotriva lui. Va rugam sa o faceti din nou.

Iar dl Vasile Prigoana a lansat, in ani recenti, un proiect legislativ de legalizare a prostitutiei in Romania. Pozitiile anticrestine, antivalori, si pro promiscuitate ale dlui Prigoana sunt bine cunoscute. Vocabularul dinsului deasemenea lasa de dorit. Gindim ca nu este potrivit ca o astfel de personalitate sa detina functia de primar al Capitalei. Va rugam deci, in alegerile din iunie, votati impotriva dlor Kovacs si Prigoana.

Panou Publicitar AFR: saptamina trecuta AFR a pus un panou publicitar pe calea Floresti la intrarea in Cluj in care isi exprima opozitia fata de candidatura dlui Kovacs la primaria Cluj din motivele explicate mai sus. Incurajam toti cetatenii Clujului sa nu-l voteze. Va multumim. In linkul acesta puteti vedea panoul nostru publicitar: http://i184.photobucket.com/albums/x153/bogdanmate/AFR/PanouCluj.jpg

RUGAMINTE – FOARTE IMPORTANT!
Rugam pe fiecare cititor al acestor rinduri sa ne contacteze urgent daca au informatii despre candidati crestini care candideaza la alegerile locale din iunie. Va rugam sa ne comunicati numele intreg, functia pentru care candideaza, orasul/satul, si afilierea politica. Va rugam deasemenea sa ne scrieti daca ii recomandati sa fie alesi si de ce. Ca la fiecare alegeri si in anul acesta AFR va emite o lista a candidatilor acceptabili din punct de vedere al valorilor si o lista a celor inacceptabili pe baza acelorasi criterii. Listele noastre inca nu sunt gata, dar avem nevoie si de informatiile dtre. Deasemenea va rugam sa ne dati aceleasi informatii si despre candidatii care candideaza dar in opinia dtra nu au pozitii crestine sau provalori. Va multumim.

ALEGERI -O POZITIE LAUDABILA
Am aflat cu multa satisfactie ca la inceputul lunii Conferinta Episcopilor Catolici din Romania, intrunita la Blaj, a lansat un apel tuturor crestinilor catolici si tuturor oamenilor de buna credinta din Romania sa voteze cu constiinta crestina la alegerile din iunie. Sa nu se lase influentati de promisiuni sau presiuni materiale. Suntem de acord. De ani de zile incurajam pe toti crestinii Romaniei sa-si voteze constiinta crestina. O Romanie sanatoasa moral este garantia primordiala a unei Romanii sanatoasa economic si material. Redam in intregime Scrisoarea Pastorala a Episcopilor. Este de dorit ca toate cultele religioase din Romania sa faca un apel asemanator catre toti crestinii din Romania. A venit vremea sa ne dovedim convingerile si valorile prin dreptul cel mai fundamental pe care-l avem – acela de a alege si de a fi alesi.

CONFERINŢA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA: DECLARAȚIA Conferintei Episcopilor din România referitoare la alegerile locale din 2012: Noi, Episcopii catolici de ambele rituri din România, reuniţi la Blaj în sesiunea de primăvară, între 8 şi 10 mai, îndemnăm pe fiecare creştin şi pe toţi oamenii de bună credinţă să-şi exercite dreptul şi responsabilitatea de a participa la vot, pentru alegerile locale din 10 iunie 2012. Creştinii trebuie să aibă un rol activ şi esenţial în păstrarea si promovarea valorilor crestine proprii poporului nostru, si conforme cu învătătura Sfintei Scripturi si a Bisericii. De aceea insistăm ca toti crestini să îsi exercite dreptul de a vota si să voteze pe aceia care promovează valorile demnitătii umane, sprijină familia si respectă viata încă din momentul conceperii ei si până la sfârsitul ei natural, care promovează pacea, valorile eticii creştine şi creaţia lui Dumnezeu. Fiecăruia în parte, si tuturor nu ne este indiferent cine ne reprezintă politic valorile si interesele sociale. În exercitarea acestui drept constitutional si cetătenesc, nimeni nu trebuie să se lase influentat de promisiuni, bani sau alte avantaje materiale. Adresându-vă acest îndemn ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru binele tării si al poporului nostru. In numele Episcopilor, Cu binecuvântare arhierească: PF Lucian Card, Muresan, Arhiepiscop Major, Mitropolit de Alba Iulia si Făgăras, Presedinte, Blaj

SEMNATI DECLARATIA DE LA TIMISOARA
http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php

Va rugam continuati sa semnati Declaratia de la Timisoara. O declaratie a constiintei crestine, Declaratia de la Timisoara afirma principiile valorice crestine in spatiul public, inclusiv libertatea religioasa. Dorim sa ajungem la cit mai multe semnaturi si sa trecem de 10.000. Pina in prezent am trecut de 8.700. Declaratia afirma demnitatea umana si denunta manifestarile sociale care ating demnitatii umane. Se exprima impotriva casatoriilor homosexuale si afirma sanctitatea vietii si a casatoriei crestine. Va rugam cititi si semnati.

Semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php si semnati Declaratia. Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura dvs. nu vor apare in lista semnatarilor. Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba englaza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”)

Important: Declaratia accepta doar o singura semnatura de adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceeasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”

Rugaminte: Va rugam semnati Declaratia cu numele intreg nu doar cu initiale. Va multumim.

FELICITARI SUCEVENILOR!
Sucevenii se mindresc ca fiind orasul cel mai moral al Romaniei! Au dovedit-o saptamina asta. Sub presiunea publicului, un panou publicitar indecent a fost dat jos. Felicitari sucevenilor si celor implicati in campania pentru moralitate. Articolul din Evenimentul Zilei se afla aici: PRECEDENT ÎN ROMÂNIA. Reclamele cu Gina Pistol goală au fost interzise în Suceava! Locuito – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/precedent-in-romania-reclamele-cu-gina-pistol-goala-au-fost-interzise-in-suceava-locuito-98289.html#ixzz1vh4K6BV3

CAMPANIA ANUALA AFR 2%
http://www.alianta-familiilor.ro/doilasuta.html

Miine se incheie campania 2%. Facem apelul final si va rugam inca o data, cu multa recunostinta, sa directionati 2% din impozitele dtre catre AFR. Doar intrati pe linkul alaturat, cititi indicatiile necesare, completati formularul de redirectionare a impozitelor, si va multumim. http://www.alianta-familiilor.ro/doilasuta.html Va rugam deasemenea sa dati mai departe la prieteni, membrii de familie, etc. acest anunt cu rugamintea ca si ei sa contribuie.

CONGRESUL MONDIAL AL FAMILIILOR
Congresul Mondial al Familiilor are loc anul acesta la Madrid intre 25 si 27 mai. Participa peste 2000 de persoane. Va vom tine la curent.

REPUBLICA MOLDOVA
Suntem informati ca Guvernul Republicii Moldova a adoptat legea nediscriminarii care include si o prohibitie a discriminarii la locul de munca in virtutea orientarii sexuale. Votul in Parlament e programat astazi sau miine si ni s-a comunicat ca exista voturi suficiente pentru adoptarea legii. Moldova a facut o gresala. Biserica Ortodoxa organizeaza un protest impotriva legii in fata Parlamentului. Va rugam participati in numar cit mai mare.

VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI
Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la contact@alianta-familiilor.ro.

Lasati un raspuns