Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cele mai izolate lăcaşe de cult din lume. GALERIE FOTO

Se spune că dacă vrei să te rogi la Dumnezeu, este bine să mergi într-un loc cât mai liniştit, mai retras de lume, de aceea multe schituri sunt localizate în munţi. Însă în fotografiile următoare apar locuri de rugăciune la care este aproape imposibil să ajungi, scrie Daily Mail.

Una dintre cele mai cunoscute aşezări monastice este Meteora. Lăcaşurile sfinte sunt construite pe munţi, turiştii întrebându-se uneori cum a fost posibilă construirea lor. La mănăstirea Rousanou, spre exemplu, se putea ajunge doar cu ajutorul unui sistem pe bază de scripeţi, până când au fost construite două poduri de piatră.

Un alt lăcaş de cult construit chiar pe peretele unui munte este şi Huashan, din apropierea provinciei Shaanxi, China. Aceasta este cunoscută şi sub numele de “cel mai abrupt munte de sub Cer”, fiind şi unul dintre cei cinci munţi sfinţi din China.

Taktshang Tiger`s Nest (The Tiger`s Nest), unul dintre cele mai importante locuri de rugăciune din Bhutan, este construit la o altitudine de 900 de metri, pe un munte de 3.120 de metri. De-a lungul timpului, au fost înregistrate şi cazuri în care credincioşi care au încercat să ajungă aici au murit.

Astfel de lăcaşe de cult se găsesc şi în Sri Lanka, Sigiriya (sau Inimă de Leu), fiind o capodoperă arhitecturală, construită pe ruinele unui vechi templu. Numele provine tocmai de la forma construcţiei, având gheare de leu de o parte şi de alta a intrării.

Lasati un raspuns