Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Înalt Prea Sfinţia Sa Justinian Chira a împlinit 91 de ani de viaţă binecuvântată

Preşedintele CJ, Mircea Man, i-a oferit un coş cu 91 de trandafiri albi, în semn de aleasă preţuire

Înalt Preasfinţia Sa Justinian Chira, Arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului, a împlinit, azi, 91 de ani de viaţă sfântă, ani binecuvântaţi de Dumnezeu.

La sediul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului din Baia Mare, a fost oficiată o slujbă în cinstea aniversării ÎPS Justinian, de către Preasfinţia Sa Justin Sigheteanul. Au participat preoţi, oficialităţi judeţene şi locale, demnitari, oameni de cultură, credincioşi care au vrut să-l asculte vorbind şi să-i adreseze urări de sănătate şi viaţă îndelungată.

Printre cei care l-au felicitat s-a numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man. Domnia sa i-a oferit ÎPS Justinian un coş cu 91 de trandafiri albi şi o felicitare, în semn de aleasă preţuire şi recunoştinţă.

La fel ca de fiecare dată, prin cuvintele alese pe care le spune, cu smerenie, simplitate şi modestie, ÎPS Justinian Chira a provocat din nou emoţii şi lacrimi celor prezenţi.

“Sunt foarte emoţionat în acest moment, în această zi deosebită şi mă bucur să fiţi aici, alături de mine. Vă mulţumesc că aţi venit să mă felicitaţi. Îi mulţumesc Preasfinţitului Justin, pentru că a ales să ne adunăm în acest loc, aici unde e inima, ochiul lui Dumnezeu. Eu nu sunt altceva decât un simplu om. Iar cel mai scump dar pe care îl am e sufletul meu îndreptat către fiecare fiu al lui Dumnezeu, cu recunoştinţă, spre iertarea păcatelor, iubiţi fraţi creştini. Eu nu sunt patriarh, eu sunt episcopul maramureşenilor, pentru că sunt trup din trupul moroşenilor. Am băut din aceeaşi apă, ne-am încălzit de la acelaşi soare. Trăind în această dragoste frăţească nu mă declar decât ceea ce ne-a învrednicit Hristos: cel ce vrea să fie mare, să fie sluga tuturor. Asta sunt”, a spus ÎPS Justinian.

Lasati un raspuns