Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

SUBUNITATE LA STANDARDE EUROPENE

Duminică, 27.05.2012, de la ora 15.30, a avut loc sfinţirea sediului Gărzii de Intervenţie nr.2 Bogdan Vodă şi a unei troiţe ridicate în curtea subunităţii. Slujba a fost oficiată de P.S. Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu un sobor alcătuit din preoţi ai parohiilor din raionul de intervenţie al subunităţii, precum şi din preoţi militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie şi Penitenciarul Baia Mare.
În cadrul ceremoniei, Consilul Local al comunei Bogdan Vodă i-a distins pe P.S. Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului şi col. Ion Pop, inspector şef al I.S.U. Maramureş, cu tilul onorific “Cetăţean de onoare” al localităţii. Col. Pop a primit această distincţie pentru “operaţionalizarea staţiei S.M.U.R.D. care deserveşte Valea Izei, iniţiativa avută în extinderea, reabilitarea, amenajarea şi dotarea sediului Gărzii de Intervenţie nr.2 Bogdan Vodă, obţinerea fondurilor necesare acestor lucrări şi buna gestionare a situaţiilor de urgenţă“.
La festivitatea de duminică au participat prof. Liviu Marian Pop, ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi ministru delegat pentru dialogul social, Sorin Rednic- prefectul judeţului Maramureş,  Pamfil Bercean, subprefectul judeţului, Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean,  numeroşi parlamentari, Ioan Deac, primarul somunei Bogdan Vodă, autorităţi locale din comunele situate în raionul de intervenţie al subunităţii, reprezentanţi ai I.S.U. Bistriţa Năsăud şi I.S.U. Mureş. O figură aparte a făcut Vasile Deac,- “Moşu’”, care la venerabila vârstă de 90 de ani a ţinut să fie de faţă la acest eveniment. I-au fost alături consătenii săi, care au umplut curtea subunităţii, de la cei mai tineri la cei mai vârstnici.  “Moşu’” Deac a fost distins de către pompierii maramureşeni cu o diplomă de excelenţă pentru activitatea neobosită în sprijinul comunităţii locale din comuna Bogdan Vodă, al cărei primar a fost timp de 30 de ani.
La final, atât oficialităţile, cât şi cetăţenii de pe Valea Izei au vizitat noul sediu al Gărzii de Intervenţie nr. 2 Bogdan Vodă, care este la această oră- după lucrările de extindere, reabilităre şi dotare- cel mai modern dintre sediile subunităţilor I.S.U. Maramureş, la standarde cu adevărat europene.

Lasati un raspuns