Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vizită pastorală la românii din Helsinki

Românii ortodocşi din Helsinki l-au avut sâmbăta aceasta în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Apostol Iacob” şi „Sfânta Muceniţă Ecaterina”.
„La slujbă au participat atât credincioşii mai vârstnici cât şi cei mai tineri stabiliţi recent la Helsinki. Dintre cei vârstnici unii locuiesc de aproape 40 de ani în Finlanda. Cea mai vârstnică credincioasă care a participat astăzi la slujbă şi s-a împărtăşit cu sfintele taine are 95 de ani. Ne-am bucurat şi de familiile tinere de români care dinamizează misiunea ortodoxă din aceste ţinuturi şi care au venit astăzi la Sfânta Liturghie împreună cu copilaşii lor”, a precizat pentru TRINITAS TV Preasfinţitul Părinte Macarie.
În cursul după amiezii, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie a participat şi la un eveniment cultural, alături de alţi clerici şi teologi ortodocşi din Scandinavia
În cadrul simpozionului, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie a susţinut prelegerea cu tema „Biblie şi Liturghie la români”.

Lasati un raspuns