Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cardinal catolic: ateii îi vor izgoni pe creştini din ţară

cardinalul_cormac_murphy_oconnor_avertizeaza_asupra_izgonirii_crestinilor (Foto: dailymail.co.uk)Afirmaţia a fost făcută de Cardinalul Cormac Murphy-O’Connor,fostul conducător al catolicilor din Marea Britanie, într-un discurs care este considerat de cotidianul Daily Mail cea mai puternică condamnare a stării spirituale a ţării.

Cardinalul a declarat într-o întâlnire cu intelectualii catolici că numărul tot mai crescut de atei din Marea Britanie şi secularizarea societăţii nu înseamnă toleranţă, ci abolirea ei. În sprijinul acestei afirmaţii, O’Connor a prezentat exemplul guvernului britanic, ce doreşte redefinirea căsătoriei, astfel încât definiţia să includă şi uniunile între persoane de acelaşi sex.

 

Cardinalul a explicat că apelul său nu îi încurajează pe creştini să fie anti-homosexuali şi a insistat că opinia creştinilor în problema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex nu reprezintă o prejudecată.

 

Creşterea secularismului şi plasarea religiei într-o zonă marginală a societăţii au fost temele principale ale întâlnirii cu intelectualii catolici. De altfel, catolicii nu sunt singurii care s-au exprimat în această privinţă, ci şi anglicanii. Reprezentanţi ai ambelor confesiuni se opun căsătoriilor gay, dar îşi exprimă şi îngrijorarea că secularismul tot mai pronunţat din societatea britanică va reuşi să înlesnească transformarea proiectelor precum căsătoriile gay în realitate.

Lasati un raspuns